Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

H Porsche Boxster αλλιώς!

Ελλάδα 9:48
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

H Porsche Boxster αλλιώς!

ΝΕΑ

H Porsche Boxster αλλιώς!

ΝΕΑ

Μια διαφορετική πρόταση για το roadster μοντέλο της Porsche μας έρχεται από την Van Thull Development, η οποία μετέτρεψε μια Boxster σε shooting brake.

Advertisement
Advertisement

Το συγκεκριμένο project μας είχε απασχολήσει ξανά στο παρελθόν αλλά τώρα, κατά δήλωση των εμπνευστών του, είναι έτοιμο σε ότι αφορά τις μετατροπές του αμαξώματος. Με το Miami Blueχρώμα από την παλέτα της Porsche να κάνει το τελικό αποτέλεσμα ακόμα πιο εντυπωσιακό, η VTD παρουσίασε μέσω των λογαριασμών της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, το αποτέλεσμα της δουλειάς της.

Advertisement
Advertisement

Ως βάση για το αποτέλεσμα αυτό, έχει χρησιμοποιηθεί μια 986 Boxster. Από εκεί και πέρα, η VTD χρησιμοποίησε μέρη από αρκετά διαφορετικά μοντέλα της Porsche για να φτάσει σε αυτό το αποτέλεσμα. Το μπροστινό μέρος προέρχεται από μια 911 GT3 (997), μαζί και τα φώτα. Τα παράθυρα των θυρών είναι από 996, ενώ τα πίσω φώτα και ο προφυλακτήρας, προέρχονται από 991. Φυσικά, τα υπόλοιπα που διακρίνονται ως «ξένα» για τη σχεδίαση της Porsche, είναι ακριβώς αυτό: Ξένα.

Είναι προϊόν σχεδίασης της Van Thull Development, η οποία έχει ταιριάξει το πίσω παρμπρίζ στο σχέδιό της, παίρνοντάς το από κάποιο μοντέλο της Peugeot. Στην πραγματικότητα, η δουλειά που έχει γίνει είναι πολύ ποιοτική και όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες, το αποτέλεσμα θα μπορούσε να το περνάει κανείς ακόμα και για εργοστασιακό- πράγμα αρκετά δύσκολο για τις κατασκευές του είδους.

Advertisement

Αυτό που μένει να γίνει από την VTD –που είναι και το πιο δύσκολο- είναι η σχεδίαση και η κατασκευή του εσωτερικού. Με δεδομένο πως ο κινητήρας βρίσκεται τοποθετημένος στο κέντρο, ότι και να θέλει η εταιρεία να κατασκευάσει, θα πρέπει να είναι «γύρω» του. Βέβαια, η ποιοτική κατασκευή του υπόλοιπου αυτοκινήτου, δεν μας δίνει περιθώριο για να αμφιβάλλουμε πως και στην καμπίνα οι σχεδιαστές και οι μηχανικοί της Van Thull Development θα κάνουν καλή δουλειά.

Advertisement