Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

H νέα Rolls-Royce Ghost σε δοκιμές εξέλιξης

Ελλάδα 22:26
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

H νέα Rolls-Royce Ghost σε δοκιμές εξέλιξης

ΝΕΑ

H νέα Rolls-Royce Ghost σε δοκιμές εξέλιξης

ΝΕΑ

Η Rolls-Royce προχωρά στην δημιουργία και εξέλιξη της νέας γενιάς της Ghost, με το βρετανικό πολυτελές μοντέλο να διαθέτει, όπως όλα δείχνουν, νέα σχεδίαση.

Advertisement
Advertisement

 

Μετά από την 8η γενιά της Phantom και την παρουσίαση του πρώτου SUV στην ιστορία της φίρμας, Cullinan, η Rolls-Royce αναμένεται στις αρχές του 2020 να παρουσιάσει και τη νέα γενιά της Ghost. Ήδη τα πρώτα μοντέλα έχουν ξεκινήσει τις απαραίτητες δοκιμές και μας αποκαλύπτουν εν μέρει την αισθητική της νέας γενιάς του βρετανικού σεντάν, που ναι μεν θα διαθέτει νέα εμφάνιση, αλλά δεν θα είναι και τόσο εξεζητημένη, καθώς θα εναρμονιστεί τις Phantom και Cullinan. Θα διατηρηθούν οι αντικριστές πίσω πόρτες, ενώ η εμπρός μάσκα θα διαθέτει πιο τετραγωνισμένη γρίλια, η οποία θα πλαισιώνεται από νέας σχεδίασης φωτιστικά σώματα τεχνολογίας laser. Αλλά το σημαντικότερο στοιχείο της νέας Ghost μας έρχεται από τη δομή του αμαξώματος, που πλέον θα χρησιμοποιεί μία αμιγώς αλουμινένια πλατφόρμα, που ήδη τοποθετείται στην Phantom. Αυτό θα έχει αποτέλεσμα να αυξηθεί η στρεπτική ακαμψία, σε σχέση με τον προκάτοχό της, που σύμφωνα με τον κατασκευαστή φτάνει το +30%.

Advertisement
Advertisement

Η νέα πλατφόρμα επίσης θα δίνει το πλεονέκτημα του χαμηλού βάρους, που στην τωρινή Ghost φτάνει τα 2.360 kg για την κανονική έκδοση και τα 2.450 kg για την έκδοση με το μακρύ μεταξόνιο. Σε ότι αφορά τους κινητήρες, η νέα Rolls-Royce Ghost αναμένεται να χρησιμοποιεί τον V12 twin-turbo των 6,6 λίτρων, ο οποίος ήδη τοποθετείται στην BMW M760Li xDrive, με απόδοση 610 PS και 800 Nm ροπής. Η ισχύς θα μεταφέρεται και στους τέσσερις τροχούς μέσω ενός αυτόματου κιβωτίου 8 σχέσεων, ενώ μπορεί να τοποθετηθεί και υβριδικό σύστημα 48V.