Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

H νέα Jaguar ΧΕ γίνεται διάφανη

Ελλάδα 17:07
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

H νέα Jaguar ΧΕ γίνεται διάφανη

ΝΕΑ

H νέα Jaguar ΧΕ γίνεται διάφανη

ΝΕΑ

Μαζί με το αναμενόμενο – για το 2016 – SUV, το μεσαίο sedan είναι οι δύο σημαντικές προσθήκες στη γκάμα της Jaguar. Η ΧΕ θα λανσαριστεί στην ευρωπαϊκή αγορά ένα χρόνο νωρίτερα (το 2015 δηλαδή), με την παγκόσμια πρεμιέρα για το κοινό να προγραμματίζεται για τον Οκτώβριο στο Παρίσι. Τα δύο μοντέλα θα βασίζονται στη νέα αλουμινένια πλατφόρμα μεταβλητής αρχιτεκτονικής της Jaguar.

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΜΠΙΤΣΙΚΩΚΟΥ (twitter.com/bitsi74)

Η βρετανική μάρκα δημοσίευσε στο facebook και το twitter μία φωτογραφία της ΧΕ, στην οποία αποκαλύπτεται ο… εσωτερικός της κόσμος. Το πολυτελές sedan θα κυκλοφορήσει σε πισωκίνητες και τετρακίνητες εκδόσεις και θα βρει απέναντί του αυτοκίνητα με το κύρος και την ποιότητα κατασκευής μίας Mercedes C-Class ή μίας BMW Σειράς 3. Η Jaguar υπόσχεται ότι η ΧΕ δεν θα υπολείπεται των ανταγωνιστών της στους τομείς των επιδόσεων και της οδικής συμπεριφοράς.

Όσον αφορά τους κινητήρες, κάτω από το καπό θα δούμε και 4κύλινδρα σύνολα βενζίνης και πετρελαίου. Θα υπάρξει και έκδοση με εκπομπές ρύπων κάτω από το όριο των 100 g/km (ίσως με χρήση υβριδικού συστήματος). Οι κορυφαίες εκδόσεις θα εφοδιάζονται με τα 6κύλινδρα σύνολα της F-Type. Η Jaguar είχε κάνει γνωστό τον περασμένο Μάρτιο ότι η ΧΕ θα μπορεί να πιάσει ταχύτητες της τάξης των 300 km/h! Μία τέτοια έκδοση θα βάλει στο στόχαστρό της την BMW M3 με τα 431 PS.