Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Στην Ελλάδα η νέα BMW X1 (video+τιμές)

Ελλάδα 3:22
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Στην Ελλάδα η νέα BMW X1 (video+τιμές)

ΝΕΑ

Στην Ελλάδα η νέα BMW X1 (video+τιμές)

ΝΕΑ

Η BMW X1 ανανεώνεται και γίνεται ακόμα πιο σπορ, παραμένοντας εντυπωσιακή και άνετη.

Advertisement
Advertisement

Η BMW X1 αλλάζει στα σημεία χωρίς να χάνει το στυλ της και την ευελιξία της, που την καθιέρωσαν στην κατηγορία των SUV. Κάτω από το καπό, οι αποδοτικοί τρικύλινδροι και τετρακύλινδροι κινητήρες BMW TwinPower Turbo (με το σύστημα τετρακίνησης xDrive) συνεχίζουν να δίνουν κίνηση και να πρωταγωνιστούν στην οδική συμπεριφορά.

Σχεδίαση : Εντυπωσιακή και σπορ

Advertisement
Advertisement

Η νέα εμφάνιση της X1 είναι άμεσα αναγνωρίσιμη, με έντονες αλλαγές στο εμπρός και πίσω τμήμα. Κάθε έκδοση του μοντέλου – από τη βασική BMW X1 μέχρι τις xLine, Sport Line και M Sport έχει τα δικά της χαρακτηριστικά προσαρμοσμένα στο προφίλ του χαρακτήρα της. Για παράδειγμα BMW X1 M Sport έχει έντονα δυναμική εμφάνιση, χάρη στη χαμηλωμένη ανάρτηση M Sport, τον διάκοσμο BMW Individual High-gloss Shadow Line (διαθέσιμο από 11/19) και το πακέτο M Aerodynamics.

Η μεγαλύτερη μάσκα BMW (τα «νεφρά» συγχωνεύονται τώρα στο κέντρο) συνδέεται με τους προβολείς Adaptive LED, με έναν προφυλακτήρα με ενσωματωμένους προβολείς ομίχλης LED και μεγαλύτερους αεραγωγούς. Νέα στιλιστικά χαρακτηριστικά υπάρχουν και στο πίσω τμήμα της. Για παράδειγμα, το νέο ένθετο στην πίσω ποδιά που είναι βαμμένη στο χρώμα του αμαξώματος υιοθετεί το κύριο χρώμα του αυτοκινήτου. Αυτό το νέο στοιχείο χαρίζει στο πίσω τμήμα της X1 μεγαλύτερη συνοχή. Ένα επίσης νέο στοιχείο σχεδιασμού βρίσκεται στον εξωτερικό καθρέπτη στην πλευρά του οδηγού, είναι η δίχρωμη εικόνα LED «X1» που προβάλλεται με το ξεκλείδωμα του αυτοκινήτου.

Advertisement

Η σχεδίαση του μοντέλου αναβαθμίζεται με τρεις εξωτερικές αποχρώσεις – Jucaro Beige metallic, Misano Blue metallic (αποκλειστικά για το μοντέλο M Sport) και την υπέρ αποκλειστική BMW Individual Storm Bay metallic – και τέσσερα νέα σχέδια ζαντών.

Ισχύς με μειωμένη κατανάλωση

Advertisement

Όλοι οι κινητήρες (βενζίνης και diesel) συμμορφώνονται με το πρότυπο εκπομπών ρύπων EU6d‑temp, ενώ τα μοντέλα X1 sDrive16d και BMW X1 xDrive25d ήδη πληρούν τις προδιαγραφές EU6d.

Στην γκάμα του νέου μοντέλου για την αποδοτικότητα ξεχωρίζει η BMW X1 sDrive16d, που διατίθεται είτε με μηχανικό εξατάχυτο κιβώτιο ή με επτατάχυτο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη. Στην πρώτη περίπτωση, η κατανάλωση του μοντέλου των 116 hp στο μικτό κύκλο είναι 4,4 – 4,1 l/100 km, ενώ οι εκπομπές CO2 κυμαίνονται μεταξύ 116 και 107 g/km. Με το επτατάχυτο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη, οι αντίστοιχες τιμές είναι 4,4 – 4,2 l/100 km και 116 – 109 g CO2/km.

Για τις επιδόσεις ξεχωρίζει η BMW X1 xDrive25d (κατανάλωση καυσίμου στο μικτό κύκλο: 5,2 – 4,9 l/100 km, εκπομπές CO2 στο μικτό κύκλο: 136 – 128 g/km), που αποδίδει 231 hp. Η X1 xDrive25i στοχεύει στην οδική συμπεριφορά. Ο κινητήρας 231 hp συνεργάζεται με το οκτατάχυτο κιβώτιο Steptronic για καλύτερη επιτάχυνση. Είναι το μοντέλο που εκφράζει την sport συμπεριφορά.

Advertisement

Η νέα γκάμα της BMW X1 περιλαμβάνει τώρα 16 συνδυασμούς κινητήρων/κιβωτίων, ώστε όλοι οι πελάτες να έχουν πληθώρα επιλογών. Η τεχνολογία της ανάρτησης φροντίζει για την βέλτιστη δυναμική. Το σύστημα τετρακίνησης xDrive που διατίθεται για πολλά από τα μοντέλα κατανέμει τη ροπή μεταξύ εμπρός και πίσω άξονα, ανάλογα με τις συνθήκες. Το αποτέλεσμα είναι ένας συνδυασμός ελκτικής πρόσφυσης, άριστης κατευθυντικής ευστάθειας και δυναμικής επιτάχυνσης σε όλες τις καιρικές και οδικές συνθήκες.

Το ντεμπούτο της BMW X 1 xDrive 25 e θα σηματοδοτήσει το βήμα εξηλεκτρισμού της οικογένειας BMW X. Η BMW X1 xDrive25e, θα μπει στην παραγωγή τον Μάρτιο του 2020 – εφοδιάζεται με την τελευταία, τέταρτη γενιά τεχνολογίας μπαταριών της BMW, που προσφέρει στη μπαταρία χωρητικότητα 9,7 kWh. Ως αποτέλεσμα, η plug-in υβριδική BMW X1 μπορεί να διανύσει πάνω από 50 km μόνο με ηλεκτροκίνηση.

Εξοπλισμός και συνδεσιμότητα

Η προηγμένη τεχνολογία στην ανανεωμένη BMW X1 συνδυάζεται με άφθονους χώρους και λειτουργικές λύσεις. Μπορείτε να την παραγγείλετε με τρεις εκδόσεις επένδυσης εσωτερικού.

Το στοιχείο που ξεχωρίζει στο εσωτερικό της, είναι η Οθόνη Ελέγχου (Control Display). Μία κεντρικά τοποθετημένη οθόνη 6,5” περιλαμβάνεται στον στάνταρ εξοπλισμό. Σε συνδυασμό με σύστημα πλοήγησης, το πακέτο περιλαμβάνει είτε οθόνη 8,8” ή το νέο Touch Control Display 10,25”  – που λειτουργεί μέσω BMW iDrive Controller, φωνητικού ελέγχου ή τεχνολογίας αφής.

Το εσωτερικό της μπορεί να προσαρμόζεται σε ατομικές απαιτήσεις. Για παράδειγμα, τα πίσω καθίσματα αναδιπλώνονται σε διάταξη 40:20:40 και, προαιρετικά, σύρονται προς τα εμπρός σε μία διαδρομή έως 13 cm. Προαιρετικές επιλογές όπως αυτόματη λειτουργία πίσω πόρτας και Comfort Access – που συνδυάζονται για hands-free άνοιγμα και κλείσιμο πίσω πόρτας.

Οι τιμές της ξεκινούν από τα 31.645 ευρώ για την sDrive18i και από τα 40.700 ευρώ για την sDrive20i. Η sDrive16d είναι στα 34.880 ευρώ και η xDrive18d στα 43.200 ευρώ. Η κορυφαία xDrive25d είναι στα 53.050 ευρώ.