Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Νέες εκδόσεις κινητήρων για BMW X1 και X2

Ελλάδα 23:40
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Νέες εκδόσεις κινητήρων για BMW X1 και X2

ΝΕΑ

Νέες εκδόσεις κινητήρων για BMW X1 και X2

ΝΕΑ

Η μεγάλη γκάμα της BMW επεκτείνεται περαιτέρω καθώς η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία ανακοίνωσε πρόσφατα μια σειρά από νέες εκδόσεις κινητήρων για τις επιτυχημένες εμπορικά X1 αλλά και X2. Πάμε να μάθουμε περισσότερα για τα γοητευτικά crossover…

Advertisement
Advertisement

Του ΓΙΑΝΝΗ ΤΣΙΡΟΓΙΑΝΝΗ (gt@newsauto.gr)

Θα υπάρχουν εκδόσεις sDrive20d των X1 και X2. Και οι δύο θα τροφοδοτούνται από έναν 4κύλινδρο πετρελαιοκινητήρα TwinPower Turbo 2.0 λίτρων που αποδίδει 190 ίππους, συνδυάζεται με αυτόματο κιβώτιο οκτώ σχέσεων στέλνοντας την ισχύ στους εμπρός τροχούς. Σε επίπεδο επιδόσεων και τα δύο μοντέλα επιταχύνουν από 0-100 km/h σε 7,9 sec.

Η BMW θα προσφέρει επίσης τη X2 xDrive18d με έναν λιγότερο ισχυρό κινητήρα diesel με 150 PS. Όταν συνδυάζεται με το προαιρετικό αυτόματο κιβώτιο οκτώ σχέσεων, το μοντέλο κάνει το 0-100 km/h σε 9,4 sec. Αν και δεν είναι τόσο γρήγορο σε απόλυτα νούμερα, το crossover μπορεί να καταναλώσει μόλις 4,7 l/100km. Ενώ η BMW θέτει τις τελευταίες πινελιές στην ολοκαίνουργια σειρά 1, αυτό δεν τους εμπόδισε να εξελίξουν μια νέα έκδοση M Sport Shadow. Διαθέσιμη σε τρίθυρες και πεντάθυρες εκδόσεις αμαξώματος, αντικαθιστά τη γνωστή M Sport από το παρελθόν, υιοθετώντας μάλιστα πολλές αλλαγές στο στυλ.

Advertisement
Advertisement

Βασικά χαρακτηριστικά περιλαμβάνουν τους προβολείς LED σε μαύρο τόνο, σκουρόχρωμη μάσκα, φώτα οροφής, χρωμιωμένες απολήξεις και ελαφριές ζάντες αλουμινίου 18 ιντσών. Οι αλλαγές περιλαμβάνουν επίσης τα αποκλειστικά διθέσια σπορ καθίσματα και το BMW Individual. Εκτός από τις προαναφερθείσες ενημερώσεις στους κινητήρες, η X2 θα προσφέρεται επίσης και σε μια νέα έκδοση, την Advantage Plus. Το μοντέλο θα έχει ένα ελαφρώς αναθεωρημένο εξωτερικό με LED φώτα και νέους φανούς ομίχλης, καθώς και μια γυαλιστερή γραμμή οροφής καθώς και ζάντες 18 ιντσών με γκρι σκούρο φινίρισμα.

Στο εσωτερικό, είναι εξοπλισμένη με εμπρός σπορ καθίσματα, ξεχωριστό headliner της BMW και νέα χρώματα. Το crossover θα διαθέτει επίσης στο βασικό εξοπλισμό αυτόματο κλιματισμό, έλεγχο απόστασης στάθμευσης και ηλεκτρικά ανοιγόμενη πίσω πόρτα. Τέλος, τα X2 M Sport και M Sport X μπορούν να παραγγελθούν με σπορ καθίσματα M αλλά και ζώνες ασφαλείας M.

BMW-x2-sdrive-20d-tsiro-640