Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

H Morgan αποκάλυψε το Aero GT

Ελλάδα 6:27
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

H Morgan αποκάλυψε το Aero GT

ΝΕΑ

H Morgan αποκάλυψε το Aero GT

ΝΕΑ

Η μικρή βρετανική αυτοκινητοβιομηχανία Morgan παρουσίασε στην Έκθεση της Γενεύης το νέο της μοντέλο Aero GT, που τράβηξε τα βλέμματα των επισκεπτών, κυρίως για την ρετρό αισθητική του.

Advertisement
Advertisement

 

Του ΚΩΣΤΑ ΧΑΡΙΑΤΗ

Advertisement
Advertisement

Το Aero GT προορίζεται για χρήση σε πίστες, θα κατασκευαστεί στο χέρι σε μόνο οκτώ αντίτυπα, τα οποία έχουν ήδη πουληθεί. Οι διαφορές του Aero GT, σε σχέση με τον προκάτοχό του Aero 8, εντοπίζονται στο αμάξωμα, το οποίο έχει τροποποιηθεί σε συγκεκριμένα σημεία, για χάρη της αεροδυναμικής. Αυτό είναι και ο λόγος που υπάρχουν ανοίγματα στα εμπρός φτερά και ένας μεγάλος διαχύτης πίσω.

2018-morgan-aero-gt (2)-chariatis-530

Tο Aero GT εφοδιάζεται από τον V8 ατμοσφαιρικό κινητήρα των 4,8 λίτρων της BMW, που αποδίδει 375 PS και 49,9 kgm ροπής, που εξασφαλίζει ένα 0-100 km/h σε 4,5 sec και τελική ταχύτητα 273 km/h, συνδυαζόμενος με ένα χειροκίνητο κιβώτιο έξι σχέσεων. O συγκεκριμένος κινητήρας είναι και ο λόγος που το Aero GT αποτελεί το κύκνειο άσμα του συγκεκριμένου μοντέλου, καθώς η γερμανική εταιρεία σταματά την παραγωγή του μηχανικού συνόλου. Κάθε υποψήφιος αγοραστής του Morgan Aero GT θα μπορεί να συμβουλεύεται τον υπεύθυνο σχεδιασμού Jon Wells, παρακολουθώντας μάλιστα το αυτοκίνητό του να κατασκευάζεται, με τη δημιουργία του να απαιτεί 8-10 εβδομάδες. Επίσης, θα μπορεί να τοποθετήσει, προαιρετικά, την σκληρή οροφή από carbon, με τις σχεδιαστικές επιρροές των αγωνιστικών μοντέλων των 60’s.

Advertisement

2018-morgan-aero-gt (1)-chariatis-640

To Morgan Aero GT διαθέτει ρυθμιζόμενες αναρτήσεις, ενώ χάρη στο αλουμινένιο πλαίσιο, το συνολικό βάρος είναι μόλις 1.182 kg. Η τιμή του αναμένεται να ξεπεράσει τις 130.000 ευρώ.

Advertisement