Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

H Mercedes-AMG Project ONE σε δράση

Ελλάδα 13:53
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

H Mercedes-AMG Project ONE σε δράση

ΝΕΑ

H Mercedes-AMG Project ONE σε δράση

ΝΕΑ

Ένα χρόνο μετά την αποκάλυψή της στο κοινό το εξωτικό hypercar της Mercedes-AMG απαθανατίστηκε σε φάση δοκιμών, κάτι που σημαίνει πως πλησιάζει η ώρα της παρουσίασης του μοντέλου παραγωγής.Του ΓΙΑΝΝΗ ΧΑΡΠΙΔΗ

Advertisement
Advertisement

Σύμφωνα με την Mercedes-AMG η Project ONE θα είναι ότι πιο κοντινό σε Formula 1. Αυτή η υπόσχεση βρίσκεται λοιπόν σε φάση εξέλιξης καθώς ο κατασκοπευτικός φακός συνέλαβε ένα από τα πρωτότυπα δοκιμών σε εγκαταστάσεις εξέλιξης στο Millbrook.

Αν και κάποιες λεπτομέρειες – όπως οι αεραγωγοί του καπό και τα πίσω φώτα – του αυτοκινήτου δοκιμών δείχνουν πως δεν πρόκειται για ακριβές αντίγραφο της έκδοσης παραγωγής εν τούτοις η σιλουέτα του δείχνει πως η αισθητική θα είναι εξαιρετικά κοντά σε αυτή του πρωτότυπου που είχαμε δει στη Φρανκφούρτη πριν ένα χρόνο.

mercedesprojectone456754harpi640

Advertisement
Advertisement

Θυμίζουμε πως η Project ONE θα χρησιμοποιεί μια παραλλαγή του υβριδικού συστήματος πρόωσης που έχει το μονοθέσιο της Mercedes-AMG στη Formula 1. Ο V6 κινητήρας των 1.6 λίτρων που θα έχει όριο περιστροφής στις 11.000 σ.α.λ. ενώ μαζί με αυτόν θα υπάρχουν συνολικά 4 ηλεκτροκινητήρες, ένας εκ των οποίων θα έχει ρόλο και στην υπερτροφοδότηση. Η Project ONE θα είναι τετρακίνητη και η συνολική της ισχύς αναμένεται πως θα  πλησιάζει τους 1000 ίππους.

Το εντυπωσιακό hypercar θα απευθύνεται σαφώς σε πολύ λίγους καθώς το κόστος του θα ξεπερνά τα 2,5 εκ. ευρώ όμως η εταιρία αναφέρει πως αρκετές από τις πρωτοποριακές τεχνολογίες που θα εξελιχθούν για την Project ONE θα περάσουν σταδιακά και στα πιο γήινα μοντέλα της Mercedes-AMG.

mercedesprojectone456754harpi640_1

Advertisement