Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

H Mercedes-AMG GT 73 σε δοκιμές εξέλιξης

Ελλάδα 2:39
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

H Mercedes-AMG GT 73 σε δοκιμές εξέλιξης

ΝΕΑ

H Mercedes-AMG GT 73 σε δοκιμές εξέλιξης

ΝΕΑ

Όπως όλα δείχνουν, η Mercedes-Benz είναι έτοιμη να λανσάρει μέσα στους επόμενους μήνες μία υβριδική έκδοση της AMG GT 4-Door Coupe.

Advertisement
Advertisement

 

Ιδού λοιπόν ο αντίπαλος της Porsche Panamera Turbo S E-Hybrid, η Mercedes-AMG GT 73 4-Door Coupe, που έχει ξεκινήσει τις χειμερινές δοκιμές στη Σουηδία. Όπως μπορούμε να διακρίνουμε από τις πρώτες, κατασκοπευτικές φωτογραφίες, η ναυαρχίδα της φίρμας από το Affalterbach, διαθέτει στον πίσω προφυλακτήρα μία είσοδο φόρτισης, στοιχείο που δείχνει το τι θα υπάρχει κάτω από το αμάξωμα. Όπως λένε διάφορες πηγές, η συγκεκριμένη έκδοση θα διαθέτει ένα ηλεκτρικό μοτέρ, το οποίο θα συνδυάζεται με το θερμικό σύνολο, ξεπερνώντας σε ισχύ τους 800 ίππους.

Advertisement
Advertisement

Παρά το γεγονός ότι ο κωδικός «GT 73» θυμίζει τον V12 κινητήρα των 7,3 λίτρων, που τροφοδοτούσε την SL 73 AMG ή το Pagani Zonda, εν τούτοις στη νέα υβριδική AMG GT 4-Door Coupe θα υπάρχει ο 4λιτρος V8 twin turbo που γνωρίζουμε από τις GT 63 και 63 S, με την ισχύ (στην S) να φτάνει τους 639 ίππους και τα 900 Nm ροπής, προσφέροντας συγκλονιστικές για την κατηγορία και το μέγεθος του αυτοκινήτου επιδόσεις (0-100 km/h σε 3,0 δευτερόλεπτα). Θεωρητικά, η AMG GT 73 θα μπορούσε να διαθέτει έναν ηλεκτροκινητήρα 75 kW (102 ίπποι), με τη συνδυαστική ισχύ να ξεπερνά τους 800 PS. Εάν και εφόσον συμβεί αυτό, οι τιμές των επιδόσεων θα μειωθούν ακόμα περισσότερο, πιθανόν το «0-100» να φτάσει τα 2,5 δευτερόλεπτα. Και εδώ θα υπάρχει ασφαλώς το εξελιγμένο από την AMG σύστημα τετρακίνησης 4Matic, όπως και το σύστημα μετάδοσης με το αυτόματο κιβώτιο εννέα σχέσεων AMG SPEEDSHIFT MCT 9 να διαθέτει ενσωματωμένο ένα ηλεκτρικό μοτέρ με σκοπό την καλύτερη και ομαλότερη λειτουργία του.