Live Κίνηση
Περισσότερα
Fleet Cars

H Lightning eMotors αλλάζει τα λεωφορεία (VIDEO)

Ελλάδα 12:54
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

H Lightning eMotors αλλάζει τα λεωφορεία (VIDEO)

Fleet Cars

H Lightning eMotors αλλάζει τα λεωφορεία (VIDEO)

Fleet Cars

Η εταιρεία που έχει έδρα στο Κολοράντο των ΗΠΑ, δίνει στα παλιά diesel λεωφορεία και όχι μόνο, μια πλήρη ηλεκτρική αναβάθμιση, φέρνοντάς τα στο μέλλον.

Advertisement
Advertisement

Ενώ πολλές εταιρείες ειδικεύονται σε νέα πλήρως ηλεκτρικά λεωφορεία, η Lightning eMotors είναι η πρώτη που κυκλοφόρησε ένα κιτ σχεδιασμένο για να ταιριάζει στα υπάρχοντα λεωφορεία.

Εκτός από την κατασκευή των δικών της οχημάτων και την κατασκευή ηλεκτρικών κινητήρων για φορτηγά, η Lightning έχει αναπτύξει κιτ ηλεκτροκινητήρα ειδικά για πούλμαν με diesel κινητήρα. Περιλαμβάνει μια μπαταρία 640 kWh που προσφέρει αυτονομία πάνω από 330 χιλιόμετρα, καθώς και δυνατότητα γρήγορης φόρτισης που κάνει την πλήρη φόρτιση υπόθεση που διαρκεί περίπου τρεις ώρες, σύμφωνα με την εταιρεία.

Advertisement
Advertisement

Πρόσφατα η Lightning ανακοίνωσε παραγγελία 45 εκατομμυρίων δολαρίων από τον προμηθευτή λεωφορείων ABC που έχει έδρα στη Μινεσότα για ένα συνδυασμένο στόλο νέων και ανακατασκευασμένων οχημάτων. Εκτός από τα μεγάλα λεωφορεία, η παραγγελία περιλαμβάνει μικρότερα επιβατικά, λεωφορεία μεταφοράς προσωπικού και αυτοκινούμενα που θα βασίζονται στα Ford E-450 και F-550. Με την ανακατασκευή και επαναχρησιμοποίηση υπαρχόντων λεωφορείων, το κόστος και το αποτύπωμα άνθρακα των ηλεκτρικών κινητήρων της Lightning θα είναι χαμηλότερο σε σχέση με τα νέα ηλεκτρικά λεωφορεία που προσφέρονται ήδη, από έναν διαρκώς αυξανόμενο αριθμό κατασκευαστών. Σύμφωνα με την Lightning, οι ηλεκτρικοί της κινητήρες μπορούν να μειώσουν το μηνιαίο κόστος λειτουργίας κατά περίπου 85% λόγω του σημαντικά χαμηλότερου κόστους καυσίμου, της εξάλειψης των αλλαγών λιπαντικού και τον περιορισμό στο ένα πέμπτο του κόστους για την αντικατάσταση των φρένων.

Δείτε ακόμα:

Advertisement

Πούλησε τα πρώτα 1.000 ηλεκτρικά φορτηγά ψυγεία η Volta Trucks

Αποκαλυπτήρια για το νέο ηλεκτρικό λεωφορείο της Volta

Advertisement