Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

H Lexus απαντά στη BMW X3 με το NX

Ελλάδα 8:42
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

H Lexus απαντά στη BMW X3 με το NX

ΝΕΑ

H Lexus απαντά στη BMW X3 με το NX

ΝΕΑ

Η περίοδος προετοιμασίας από τους σχεδιαστές και τους μηχανολόγους της Lexus ολοκληρώθηκε και πλέον είμαστε έτοιμοι να δούμε τι κατάφεραν. Στην προσεχή έκθεση του Πεκίνου (πρεμιέρα για τον Τύπο στις 20 Απριλίου, ανήμερα της Κυριακής του Πάσχα για τους ορθόδοξους) η εταιρεία κατασκευής πολυτελών αυτοκινήτων θα παρουσιάσει το νέο της μεσαίο crossover, το ΝΧ.

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΜΠΙΤΣΙΚΩΚΟΥ (twitter.com/bitsi74)

Για να έχουμε κάτι να… ασχολούμαστε, η Lexus δημοσίευσε μία σκοτεινή φωτογραφία του μοντέλου. Σε αυτήν φαίνεται η μεγάλη μάσκα, τα φώτα ημέρας LED και τα κυρίως φωτιστικά σώματα, όλα στο πνεύμα της νέας σχεδιαστικής φιλοσοφίας της μάρκας, όπως τη γνωρίζουμε και από το νέο IS.

Συγκρίνοντας το μοντέλο παραγωγής με την όψη του πρωτότυπου LF-NX της Φρανκφούρτης (στη φωτογραφία κάτω), διαπιστώνουμε τις ομοιότητες αλλά και τις διαφορές. Η σχεδίαση των φώτων διατηρείται σε μεγάλο βαθμό, το εμπρός μέρος όμως δεν είναι τόσο «δραματικό». Οι εξωτερικοί καθρέπτες είναι πλέον κανονικών διαστάσεων, ενώ το αμάξωμα δεν θα είναι τόσο… φουσκωμένο όσο στο concept car.

Advertisement
Advertisement

Οι διαστάσεις δεν θα διαφοροποιηθούν σημαντικά από αυτές του LF-NX (μήκος 4,64 m και μεταξόνιο 2,7 m). Το ΝΧ θα τοποθετηθεί κάτω από το μεγάλο RX στη γκάμα της Lexus, έχοντας στη γκάμα του και υβριδική έκδοση. Λογικά θα πρόκειται για το συνδυασμό βενζινοκινητήρα 2.5 με ηλεκτρικό μοτέρ. Στο υβριδικό IS 300h ο κινητήρας εσωτερικής καύσης αποδίδει 181 PS και ο ηλεκτροκινητήρας άλλα 143 PS, με τη συνδυαστική ισχύ να ανέρχεται στα 223 PS.

Περιμένουμε με ενδιαφέρον να δούμε την μορφή του ΝΧ, το πόσο πολυτελές και χρηστικό θα είναι το εσωτερικό του, αλλά βέβαια και αν η Lexus θα δανειστεί μελλοντικά diesel σύνολα από τη BMW, στο πλαίσιο της στρατηγικής συνεργασίας της εταιρείας από το Μόναχο με τον Όμιλο Toyota.