Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

H Jeep αναβαθμίζει το Compass

Ελλάδα 6:32
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

H Jeep αναβαθμίζει το Compass

ΝΕΑ

H Jeep αναβαθμίζει το Compass

ΝΕΑ

To Jeep Compass δέχεται μηχανικές και τεχνολογικές αναβαθμίσεις, με νέα γκάμα κινητήρων και πλουσιότερο εξοπλισμό άνεσης.

Advertisement
Advertisement

 

Μετά από αρκετό καιρό, η FCA αποφάσισε να αλλάξει τόπο και εργοστάσιο συναρμολόγησης του Jeep Compass. Πλέον το κόμπακτ διαστάσεων crossover μοντέλο της Jeep θα κατασκευάζεται, τουλάχιστον για την Ευρωπαϊκή αγορά, στην Ιταλία και πιο συγκεκριμένα στο Μέλφι. Εκτός αυτού, το αναβαθμισμένο Compass θα διαθέτει κάτω από το καπό τον τετρακύλινδρο υπερτροφοδοτούμενο κινητήρα FireFly με χωρητικότητα 1,3 λίτρα, ο οποίος θα λανσαριστεί σε δύο ιπποδυνάμεις 130 ή 150 PS. Φυσικά δεν λείπει ο Multijet II των 1,6 λίτρων με ισχύ 120 ίππους και 320 Nm ροπής, ενώ αργότερα μέσα στη χρονιά αναμένεται να παρουσιαστεί η plug-in υβριδική έκδοση «Compass 4xe» με απόδοση 190-240 ίππους και τετρακίνηση.

Advertisement
Advertisement

Σε ότι αφορά τη μετάδοση, το αναβαθμισμένο Compass θα διατίθεται αρχικά ως προσθιοκίνητο, ενώ μέσα στους επόμενους μήνες θα λανσαριστεί και ως τετρακίνητο, με τον ενδιαφερόμενο αγοραστή να έχει να επιλέξει ανάμεσα σε δύο κιβώτια, ένα χειροκίνητο έξι σχέσεων ή το αυτόματο διπλού συμπλέκτη DCT. Τα νέα μοτέρ είναι επίσης και πιο φιλικά προς το περιβάλλον, καθώς σύμφωνα με τον κατασκευαστή προσφέρουν μικρότερη κατανάλωση, έως και 30%, όπως και αντίστοιχα  μειωμένες εκπομπές ρύπων έως 27% σε σχέση με τον απερχόμενο κινητήρα.

Advertisement

Πέντε οι διαθέσιμες επιλογές εκδόσεων και εξοπλιστικών πακέτων, οι Sport, Longitude, Mighty Eagle, Limited και S. Ανεξαρτήτως έκδοσης, το νέο Jeep Compass θα προσφέρεται με το σύστημα infotainment Uconnect με οθόνη αφής 8,4″ και ένα πλήρες πακέτο συστημάτων υποβοήθησης, όπως ενεργό cruise control και προειδοποίηση αλλαγής λωρίδας. Τέλος, υπάρχουν πέντε νέα εξωτερικά χρώματα, αλλά και έξι διαφορετικές επιλογές τροχών.

Advertisement