Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

H Infiniti εγκαταλείπει τη Δυτική Ευρώπη

Ελλάδα 8:55
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

H Infiniti εγκαταλείπει τη Δυτική Ευρώπη

ΝΕΑ

H Infiniti εγκαταλείπει τη Δυτική Ευρώπη

ΝΕΑ

Την απόφασή της να αποχωρήσει από την Δυτική Ευρώπη ανακοίνωσε η Infiniti στις αρχές του επόμενου έτους για να αναδιοργανώσει τις δραστηριότητές της και να επικεντρωθεί στις αγορές της Κίνας και των ΗΠΑ.

Advertisement
Advertisement

Μόνο στην Ανατολική Ευρώπη θα συνεχίσει να δραστηριοποιείται η Infiniti από το 2020 σύμφωνα με τα στελέχη της εταιρείας καθώς η εταιρεία αποφάσισε να αποχωρήσει από τις αγορές της Δυτικής Ευρώπης προς όφελος της Κίνας και των ΗΠΑ.

Άλλωστε η Infiniti έχει ανακοινώσει ότι θα διακόψει την παραγωγή των μοντέλων Q30 και QX30 εντός του 2019 στο εργοστάσιο της Nissan στο Sunderland της Αγγλίας. με αποτέλεσμα την κατάργηση 250 θέσεων εργασίας.

Advertisement
Advertisement

Η εταιρεία στο πλαίσιο της αναδιοργάνωσης σχεδιάζει να εκμεταλλευτεί αγορές όπου η παρουσία των Audi, BMW και Mercedes-Benz δεν είναι τόσο ισχυρή.

«Η Δυτική Ευρώπη παραμένει η πιο προκλητική και ανταγωνιστική περιοχή για τα premium αυτοκίνητα», δήλωσε ο επικεφαλής της Infiniti Trevor Hale. Οι πωλήσεις της Infiniti στη Δυτική Ευρώπη σχεδόν υποχώρησαν πέρυσι σε 5.800 οχήματα.

Η Infiniti ωστόσο θα συνεχίσει να πωλεί αυτοκίνητα στη Ρωσία και την Ανατολική Ευρώπη ωστόσο οι αυστηρές απαιτήσει εκπομπών CO2 δεν επιτρέπουν στην εταιρεία να συνεχίσει την εμπορική της δραστηριότητα στη Δυτική Ευρώπη λόγω υπέρογκου κόστους.

Advertisement

Αντίθετα τα ηλεκτρικά μοντέλα που θα παρουσιάσει η εταιρεία στο μέλλον θα διατεθούν στη Δυτική Ευρώπη.

Τώρα η Infiniti σκοπεύει να επικεντρωθεί περισσότερο στα SUV μοντέλα της τα οποία προορίζονται για την Βόρεια Αμερική, να φέρει πέντε νέα μοντέλα στην Κίνα τα επόμενα 5 χρόνια και να βελτιώσει τόσο τις πωλήσεις της όσο και την κερδοφορία της.

Advertisement

«Όλα αυτά αποτελούν μέρος του οράματος της Infiniti για να γίνει κορυφαίο εμπορικό σήμα στον κλάδο premium», ανέφερε ο Trevor Hale.

Καθώς προετοιμάζεται να αποσυρθεί από τη Δυτική Ευρώπη, η Infiniti δήλωσε ότι εργάζεται για την εξεύρεση εναλλακτικών λύσεων για τους υπαλλήλους που θα επηρεαστούν.

Η Infiniti έχει 51 υπαλλήλους στις επιχειρήσεις της στη Δυτική Ευρώπη και λειτουργούν 55 καταστήματα.

Advertisement