Live Κίνηση
Περισσότερα
ΑΓΩΝΕΣ

H Hyundai Motorsport δοκιμάζει το Veloster N ETCR (+video)

Ελλάδα 19:02
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

H Hyundai Motorsport δοκιμάζει το Veloster N ETCR (+video)

ΑΓΩΝΕΣ

H Hyundai Motorsport δοκιμάζει το Veloster N ETCR (+video)

ΑΓΩΝΕΣ

Η Hyundai Motorsport ολοκλήρωσε δύο ημέρες εξαντλητικών δοκιμών στην πίστα Hungaroring για το αμιγώς ηλεκτρικό  Hyundai Veloster N ETCR. Το αυτοκίνητο θα συνεχίσει τα τεστ για να κάνει το ντεμπούτο του στις πίστες το 2020.

Advertisement
Advertisement

 

Αποκαλύφθηκε στην IAA Έκθεση Αυτοκινήτου στη Φρανκφούρτη, το Hyundai Veloster N ETCR το οποίο θέτει τις βάσεις για την Hyundai Motorsport, για τον ηλεκτροκίνητο  μηχανοκίνητο αθλητισμό.

Advertisement
Advertisement

Το ολοκαίνουργιο αυτοκίνητο δοκιμάστηκε δύο ημέρες στο Hungaroring, ολοκληρώνοντας τα τεστ χωρίς προβλήματα. Οι ημέρες στην πίστα (μέρος του Ευρωπαϊκού ημερολογίου FIA WTCR και TCR) επέτρεψαν στους μηχανικούς να δοκιμάσουν ρυθμίσεις για την κατανομή του βάρους στο πλαίσιο αλλά και στην ανάρτηση, ώστε να εκμεταλλευτούν καλύτερα την ισχύ από το ηλεκτροκίνητο μοτέρ (τοποθετημένο στο κέντρο) για να μεγιστοποιήσουν την απόδοση και τις επιδόσεις.Χρησιμοποιώντας την εμπειρία τους από τους αγώνες Touring Car (τόσο στο πρωτάθλημα που κέρδισε το i30 N TCR και το Veloster N TCR), ο στόχος είναι να δημιουργηθεί ένα παρόμοιο ισχυρό μοντέλο, το οποίο θα συμμετάσχει στην κατηγορία ETCR το επόμενο έτος.

Το Veloster N ETCR είναι το πρώτο ηλεκτρικό αγωνιστικό αυτοκίνητο, που σχεδιάστηκε και κατασκευάστηκε από την Hyundai Motorsport. Η τοποθέτηση του κινητήρα στην μέση αλλά και η κίνηση στους πίσω τροχούς είναι επίσης μία πρώτη για την ομάδα με έδρα τη Γερμανία. Με τις μπαταρίες τοποθετημένες στο πάτωμα και την νέα πίσω ανάρτηση (με διπλά ψαλίδια), το πλαίσιο είναι ριζικά διαφορετικό από οποιοδήποτε άλλο αγωνιστικό αυτοκίνητο της Hyundai Motorsport, αυξάνοντας τη σημασία των δοκιμών.

Advertisement

Το project αναμένεται να θέσει τα θεμέλια για έναν νέο πυλώνα μέσα στην εταιρεία καθώς επεκτείνεται σε μία νέα τεχνολογία που θα περάσει στα αυτοκίνητα παραγωγής της Hyundai. Το διήμερο στην Ουγγαρία ήταν μόνο η αρχή ενός εκτεταμένου προγράμματος δοκιμών το οποίο θα διαρκέσει τους επόμενους μήνες. Κάθε σύστημα στο αυτοκίνητο θα εξελιχθεί και θα τελειοποιηθεί κατά τη διάρκεια του χρονοδιαγράμματος ανάπτυξης (που έχει δώσει η Διεθνής Ομοσπονδία Αυτοκινήτου) ώστε η Hyundai να κάνει μία δυναμική είσοδο στους πρώτους αγώνες του ETCR το 2020.

Advertisement

Δείτε τις δοκιμές του Veloster N ETCR στο video που ακολουθεί. Προσοχή. Μην νομίζεται πως χάλασε το σύστημα ήχου του υπολογιστή σας, το αγωνιστικό αυτοκίνητο είναι ηλεκτρικό δεν… ακούγεται όπως τα άλλα.

 

Advertisement