Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

H Gemballa εκτοξεύει την Porsche 911 Turbo στους 828 ίππους

Ελλάδα 14:46
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

H Gemballa εκτοξεύει την Porsche 911 Turbo στους 828 ίππους

ΝΕΑ

H Gemballa εκτοξεύει την Porsche 911 Turbo στους 828 ίππους

ΝΕΑ

Η Gemballa έχει αποδείξει πολλάκις την ικανότητα της να δίνει ακόμα μεγαλύτερη οξύτητα σε ήδη ικανότατες εκδόσεις μοντέλων της Porsche. Αυτή τη φορά, στο πλαίσιο της παρουσίας της στην έκθεση SEMA, η Gemballa παρουσιάζει την εντυπωσιακή GT Concept που βασίζεται στην 911 Turbo.

Advertisement
Advertisement

Του ΓΙΑΝΝΗ ΧΑΡΠΙΔΗ

Ένα από τα πιο βασικά στοιχεία της Gemballa GT Concept είναι η αύξηση της ισχύος από τους 540 ίππους της κανονικής 911 Turbo στους 828 ίππους. Για να πετύχει αυτή την αναβάθμιση ο βελτιωτικός οίκος έχει επέμβει ουσιαστικά σε κάθε επιμέρους λεπτομέρεια του κινητήρα καθώς έχει αντικαταστήσει μεταξύ άλλων την κυλινδροκεφαλή, την εισαγωγή, τις βαλβίδες, τα φίλτρα αέρα, τους υπερτροφοδότες και την εξάτμιση.

gemballa_gt_concept_1-harpi530

Advertisement
Advertisement

Εκτός από τις βελτιώσεις του κινητήρα η Gemballa έχει δώσει την πινελιά της και στην αεροδυναμική τοποθετώντας νέους προφυλακτήρες, επεκτάσεις θόλων, πλαϊνά σκερτς, αεροδυναμικό διαχύτη και πίσω αεροτομή, με τα περισσότερα από αυτά τα τμήματα να είναι κατασκευασμένα από ανθρακονήματα.

Το πακέτο συμπληρώνεται από σφυρήλατες ζάντες 21 ιντσών και από αναβαθμισμένα φρένα με δίσκους 380 mm και εξαπίστονες δαγκάνες εμπρός ενώ πίσω οι δίσκοι φθάνουν τα 360 mm και συνοδεύονται από τετραπίστονες δαγκάνες.
Χάρη σε όλες τια παραπάνω βελτιώσεις η Gemballa GT Concept σημειώνει το 0-100 χλμ./ώρα σε 2,4 δλ. ενώ η τελική της ταχύτητα ξεπερνά τα 354 χλμ./ώρα.

Εκτός από το ολοκληρωμένο αυτοκίνητο η Gemballa θα προσφέρει την δυνατότητα αγορά του συνολικού πακέτου βελτιώσεων ή και τμημάτων αυτού ξεχωριστά. Ωστόσο το τίμημα δεν θα είναι μικρό καθώς η βελτίωση του κινητήρα ξεπερνά τα 50.000 ευρώ, το αεροδυναμικό πακέτο τα 25.000 ευρώ και οι ζάντες τα 7.000 ευρώ.
gemballa_gt_concept_1-harpi640