ΝΕΑ

H επετειακή BMW M5 Edition 35 Years των 625 PS

Ελλάδα 6:33
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

H επετειακή BMW M5 Edition 35 Years των 625 PS

ΝΕΑ

H επετειακή BMW M5 Edition 35 Years των 625 PS

ΝΕΑ

Προκειμένου να γιορτάσει τα 35 χρόνια από την πρώτη BMW M5, η γερμανική φίρμα παρουσίασε μία ειδική επετειακή έκδοση του μοντέλου με κωδικό «Edition 35 Years» που θα κατασκευαστεί σε μόλις 350 κομμάτια.

Advertisement
Advertisement

 

Οι Βαυαροί αποφάσισαν να γιορτάσουν τα 35 χρόνια του κορυφαίου τους σπορ σεντάν, με το τμήμα BMW Individual να αναλαμβάνει την δημιουργία της επετειακής έκδοσης, η οποία θα λανσάρεται αποκλειστικά στο ματ επεξεργασίας γκρι χρώμα Frozen Dark Grey II. Οι απαραίτητες αισθητικές προσθήκες συνεχίζονται με τις 20 ιντσών ζάντες, τις μαύρες δαγκάνες των κεραμικών φρένων και την απουσία των διακριτικών M5 από το πίσω μέρος. Στο εσωτερικό κυριαρχούν τα σπορ σχεδίασης δερμάτινα καθίσματα Merino black, η χρυσαφί απόχρωση γύρω από την κεντρική κονσόλα και τις πόρτες, η εκτενής χρήση αλουμίνιου και carbon, ο ψηφιακός πίνακας οργάνων των 12,3 ιντσών, η κεντρική οθόνη των 10,3” και τα διακριτικά «M5 Edition 35 Jahre».

Advertisement
Advertisement

Κάτω από το καπό βρίσκεται ο V8 twin-turbo κινητήρας των 4,4 λίτρων, ο οποίος αποδίδει 625 PS, με τη ροπή να αγγίζει τα 750 Nm. H παραπάνω ισχύς μεταφέρεται και στους τέσσερις τροχούς μέσω του αυτόματου κιβωτίου M-Steptronic των οκτώ σχέσεων, χαρίζοντας εξωπραγματικές για σεντάν μοντέλο επιδόσεις (0-100 km/h σε 3,3”). Παράλληλα δεν λείπουν τα τρία διαφορετικά οδηγικά προγράμματα (Comfort, Sport, Sport+) που ενεργοποιούνται μέσω του διακόπτη Drivelogic στον επιλογέα, καθώς και η επιλογή της αποκλειστικά πίσω κίνησης (2WD).