Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

H Dacia ετοιμάζει 7θέσιο SUV για το 2020

Ελλάδα 16:56
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

H Dacia ετοιμάζει 7θέσιο SUV για το 2020

ΝΕΑ

H Dacia ετοιμάζει 7θέσιο SUV για το 2020

ΝΕΑ

Το δικό της μεγάλο SUV φημολογείται πως θα παρουσιάσει η Dacia στο μέλλον σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες που κάνουν το γύρο του Διαδικτύου. Το νέο μοντέλο αναμένεται να κάνει την εμφάνισή του τα επόμενα δυο χρόνια. ΤΟΥ ΘΟΔΩΡΗ ΞΥΔΗ

Advertisement
Advertisement

Το Dacia Lodgy που το είδαμε για πρώτη φορά το 2012 στο Σαλόνι της Γενεύης είναι ένα πολύ πρακτικό MPV ιδανικό για οικογενειάρχες αλλά και επαγγελματίες αφού είναι διαθέσιμο και σε ανάλογη έκδοση. Ωστόσο παρά τα χαρίσματά του, το Lodgy δεν έχει τις αναμενόμενες πωλήσεις αφού η κατηγορία των MPV δεν είναι αυτή τη στιγμή στην μόδα.

Όπως γνωρίζουμε τα SUV είναι αυτά που θέλουν όλοι και όπως δείχνουν όλα ούτε η Dacia θέλει να χαλάσει το χατήρι στο κοινό της. Η Renault, μητρική της Dacia έχει δηλώσει και στο παρελθόν ότι η υπάρχουσα γενιά του Lodgy θα είναι και η τελευταία και δεν θα υπάρξει επόμενη, τουλάχιστον σε αυτή τη μορφή.

dacia-lodgy-640

Advertisement
Advertisement

Με αυτό φαίνεται να συμφωνεί και το γερμανικό Auto Bild, αφού σε σχετικό βίντεο αναφέρει πως η Dacia θα παρουσιάσει το δικό της μεγάλο 7θέσιο SUV, με το όνομα Lodgy το 2020. Σύμφωνα με την αναφορά, η επόμενη γενιά του Lodgy θα βασίζεται πάνω στην κοινή πλατφόρμα CMF-B της συμμαχίας Renault Nissan. η κίνηση αναμένεται να μεταδίδεται στους εμπρός τροχούς και οι κινητήρες αναμένεται να είναι δύο βενζίνης με απόδοση 115 και 125 ίππους, με τον πρώτο να είναι ατμοσφαιρικός στα 1,6 λίτρα και ο δεύτερος 1.300άρης turbo. Στην γκάμα αναμένονται και δύο μοτέρ πετρελαίου στους 90 και 110 ίππους.

Αν κρίνουμε από την επιτυχία του Duster σε όλη την Ευρώπη, ένα μεγάλο και προσιτό SUV από την Dacia, μοιάζει με μια πολύ λογική κίνηση για το μέλλον.