Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

H Bugatti Chiron δεν έχει στόχο το ρεκόρ ταχύτητας

Ελλάδα 15:22
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

H Bugatti Chiron δεν έχει στόχο το ρεκόρ ταχύτητας

ΝΕΑ

H Bugatti Chiron δεν έχει στόχο το ρεκόρ ταχύτητας

ΝΕΑ

Όταν το 2016 παρουσιάστηκε για πρώτη φορά η Bugatti Chiron, με την εξωπραγματική ισχύ των 1.500 PS του quad-turbo W16 κινητήρα, οι περισσότεροι θεώρησαν ότι πλέον ο Βασιλιάς της Ταχύτητας για μοντέλο παραγωγής είναι εδώ. Και όμως…

Advertisement
Advertisement

 

Του ΚΩΣΤΑ ΧΑΡΙΑΤΗ

Advertisement
Advertisement

Σύμφωνα με την γαλλική εταιρεία η τελική ταχύτητα της Chiron περιοριζόταν ηλεκτρονικά στα 418 km/h, λίγο χαμηλότερα από την Veyron SS, αλλά διάφορες πηγές ανέφεραν ότι σύντομα θα δοκιμαζόταν και μία έκδοση χωρίς περιοριστή. Αλλά ουδέποτε αναφέρθη και επισήμως από την Bugatti κάτι τέτοιο. Το ταχύτερο μοντέλο παραγωγής στον κόσμο εξακολουθεί να είναι το Koenigsegg Agera RS, που σημείωσε τελική 444,8 km/h και πιθανότατα να παραμείνει για πολύ ακόμα.

bugatti-chiron-record-06-chariatis-530

Κατά την διάρκεια συνέντευξής του σε αμερικάνικη ιστοσελίδα, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Bugatti, Stephan Winkelmann τόνισε πως στόχος της Chiron δεν είναι η επίτευξη της υψηλότερης τελικής ταχύτητας, αλλά να δίνει στον οδηγό της συνολικά την αίσθηση ενός πραγματικού hypercar. Ο Winkelmann ανακοίνωσε επίσης ότι η Bugatti δεν πρόκειται να λανσάρει την ανοιχτή, Vitesse έκδοση της Chiron ενώ άφησε να εννοηθεί ότι το ίδιο ισχύει και σε ότι αφορά την Supersport έκδοση.

Advertisement

Bugatti-Chiron-Gear-Patrol-Slide-15-1940x1300-chariatis-640

Για την ιστορία να αναφέρουμε ότι τον Σεπτέμβριο του 2017, η Bugatti διαφήμιζε το ρεκόρ της Chiron στο 0-400-0 km/h, που ένα μήνα μετά καταρρίφθηκε από το Koenigsegg Agera RS κατά σχεδόν έξι δευτερόλεπτα. Μερικές εβδομάδες αργότερα και πάλι το σουηδικό hypercar έσπασε το ρεκόρ ταχύτητας που κατείχε η Veyron SS.

Advertisement