Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

H BP επενδύει σε εταιρία μπαταριών ταχείας φόρτισης

Ελλάδα 11:27
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

H BP επενδύει σε εταιρία μπαταριών ταχείας φόρτισης

ΝΕΑ

H BP επενδύει σε εταιρία μπαταριών ταχείας φόρτισης

ΝΕΑ

Η εταιρία πετρελαιοειδών BP ανακοίνωσε πως θα επενδύσει 20 εκατομμύρια δολάρια στην Ισραηλινή εταιρία μπαταριών StoreDot, μερίδιο της οποίας κατέχει και η Daimler.Του ΓΙΑΝΝΗ ΧΑΡΠΙΔΗ

Advertisement
Advertisement

Η StoreDot είναι εταιρία τεχνολογίας με εξειδίκευση στην εξέλιξη μπαταριών ταχείας φόρτισης οι οποίες αναμένεται να παίξουν πρωταγωνιστικό ρόλο στις εξελίξεις της αυτοκινητοβιομηχανίας στο άμεσο μέλλον. Οι μπαταρίες ιόντων-λιθίου της StoreDot έχουν τη δυνατότητα επαναφόρτισης στο ίδιο χρονικό διάστημα που απαιτείται για έναν κανονικό ανεφοδιασμό. Οι εν λόγω μπαταρίες αναμένεται να υιοθετηθούν από κινητές συσκευές από την επόμενη κιόλας χρονιά.

Η απόφαση της BP να επενδύσει 20 εκατομμύρια δολάρια στην εταιρία θα δώσει ώθηση στην ανάπτυξη της συγκεκριμένης τεχνολογίας και στις μπαταρίες για ηλεκτρικά αυτοκίνητα. Μάλιστα τον περασμένο Σεπτέμβριο η Daimler έγινε επίσης στρατηγικός συνεργάτης της StoreDot συμμετέχοντας στην χρηματοδότηση των 60 εκ. δολαρίων της Ισραηλινής εταιρίας.

Η συμμετοχή της BP σε ένα πρόγραμμα ανάπτυξης μπαταριών είναι ένα ακόμα δείγμα της εμπλοκής μεγάλων πετρελαϊκών εταιριών σε προγράμματα ανάπτυξης τεχνολογίας που συνδέεται με τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα. Επιλογή που συνδέεται αφενός με την προσπάθεια μείωσης της κριτικής που δέχονται για τον ρόλο τους στην κλιματική αλλαγή του πλανήτη και αφετέρου τους επιτρέπει να αποκτήσουν επιρροή στο χώρο που τις επόμενες δεκαετίες αναμένεται να αποτελέσει το βασικότερο κομμάτι της αυτοκινητοβιομηχανίας.

Advertisement
Advertisement

BPbaterries45676543harpi640