Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

H BMW σύμμαχος στον αγώνα κατά της παιδικής εργασίας

Ελλάδα 19:30
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

H BMW σύμμαχος στον αγώνα κατά της παιδικής εργασίας

ΝΕΑ

H BMW σύμμαχος στον αγώνα κατά της παιδικής εργασίας

ΝΕΑ

Η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία αγοράζει κοβάλτιο για τις μπαταρίες των ηλεκτρικών αυτοκινήτων από Αυστραλία και Μαρόκο.

Advertisement
Advertisement

Η BMW σχεδιάζει να αγοράσει το κοβάλτιο, ένα βασικό συστατικό για ηλεκτρικές μπαταρίες οχημάτων, απευθείας από ορυχεία στην Αυστραλία και στο Μαρόκο, εξασφαλίζοντας με αυτό τον τρόπο ότι δεν αποτελεί προϊόν από την παιδική εργασία.

Η ανακοίνωση ήρθε όταν το Χρηματιστήριο Μετάλλων του Λονδίνου έχει ξεκινήσει μια πρωτοβουλία σύμφωνα με την οποία θα τιμωρεί εμπορικά σήματα που έως το 2022 δεν βοηθούν ώστε να σταματήσουν τα φαινόμενα της παιδικής εργασίας στα ορυχεία.

Advertisement
Advertisement

Ο Andreas Wendt, μέλος του διοικητικού συμβουλίου της BMW, αρμόδιος για τις προμήθειες, δήλωσε ότι η νέα προμήθεια κοβαλτίου θα χρησιμοποιηθεί στην επόμενη γενιά των αυτοκινητοβιομηχανιών το 2020.

Eκπρόσωπος της Glencore, της εταιρείας εξόρυξης και εμπορίας μετάλλων, δήλωσε ότι η εταιρεία του θα προμηθεύσει τη BMW με κοβάλτιο από το αυστραλιανό ορυχείο Murrin Murrin, το οποίο πέρυσι παρήγαγε 2.900 τόνους.

Τα μεγαλύτερα γνωστά αποθέματα κοβαλτίου στον κόσμο βρίσκονται στη Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό, όπου το ακατέργαστο συστατικό εξορύσσετε συχνά από μικρές, βιοτεχνικές δραστηριότητες και οι αλυσίδες εφοδιασμού δεν παρακολουθούνται αυστηρά.

Advertisement

Η BMW είπε πέρυσι ότι διερευνά τρόπους βελτίωσης των συνθηκών εργασίας για την εξόρυξη κοβαλτίου στο Κονγκό μέσω ενός πιλοτικού σχεδίου.