Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

H BMW μας αποκαλύπτει τις νέες X3 M και X4 M

Ελλάδα 4:23
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

H BMW μας αποκαλύπτει τις νέες X3 M και X4 M

ΝΕΑ

H BMW μας αποκαλύπτει τις νέες X3 M και X4 M

ΝΕΑ

Μετά από σωρεία δημοσιευμάτων και κατασκοπευτικών φωτογραφιών, ιδού και επισήμως οι νέες κορυφαίες BMW X3 M και X4 Μ.

Advertisement
Advertisement

 

Όπως αντιλαμβάνεστε, οι συγκεκριμένες εκδόσεις διαθέτουν όλα τα χαρακτηριστικά που διαχωρίζουν τα βασικά μοντέλα της BMW από τις αντίστοιχες «M» εκδόσεις, όπως την αυξημένη ισχύ του κινητήρα, την νέα ρύθμιση της ανάρτησης και τα αναβαθμισμένα φρένα.

Advertisement
Advertisement

Ξεκινώντας από τον κινητήρα, τόσο η X3 Μ, όσο και η X4 M διαθέτουν έναν τρίλιτρο εξακύλινδρο σε σειρά twin-turbo κινητήρα, ο οποίος αποδίδει 480 ίππους και 61,2 kgm ροπής. Εάν ο οδηγός δεν ικανοποιείται από την παραπάνω ισχύ, η BMW διαθέτει και το πακέτο Competition, με το οποίο η δύναμη φτάνει τους 510 PS. Χάρη σε αυτό, η επιτάχυνση από στάση 0-100 km/h επιτυγχάνεται σε μόλις 4,1 δευτερόλεπτα, με την τελική ταχύτητα να περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 250 km/h (285 km/h με το πακέτο M Driver’s Package).

Η τετρακίνηση xDrive συνδυάζεται με ένα αυτόματο κιβώτιο 8 σχέσεων (M Steptronic), το οποίο μεταφέρει τη ροπή κυρίως στους πίσω τροχούς, ενώ οι εμπρός εμπλέκονται όταν το απαιτήσουν οι συνθήκες. Για την ομαλότερη διαχείριση της δύναμης και την καλύτερη συνεργασία με το πλαίσιο, έχει αυξηθεί η ακαμψία, με διάφορες ενισχύσεις σε καίρια σημεία και την τοποθέτηση ενισχυμένων αντιστρεπτικών. Φυσικά, δεν λείπει η ενεργητική ανάρτηση, με τα ηλεκτρονικά ελεγχόμενα αμορτισέρ σε τρεις ρυθμίσεις (Comfort, Sport και Sport +) και τα αναβαθμισμένα φρένα από δίσκους διαστάσεων 395 mm εμπρός και 370 mm πίσω.

Advertisement

Τέλος, εξωτερικά οι νέες X3/X4 M ξεχωρίζουν από το νέο αεροδυναμικό πακέτο του αμαξώματος, που περιλαμβάνει μεγαλύτερα σπόιλερ, διαχύτη από carbon και νέα χρωματική παλέτα. Αντίστοιχα στο εσωτερικό, κυριαρχούν τα σπορ καθίσματα, ντυμένα με δερμάτινες επενδύσεις, οι αλουμινένιες λεπτομέρειες και ο «αλά Μ2» πίνακας οργάνων.

Advertisement