Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

H BMW Μ «αγκαλιάζει» την ηλεκτροκίνηση

Ελλάδα 15:39
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

H BMW Μ «αγκαλιάζει» την ηλεκτροκίνηση

ΝΕΑ

H BMW Μ «αγκαλιάζει» την ηλεκτροκίνηση

ΝΕΑ

Το συνέδριο NextGen που πραγματοποιεί η BMW στην έδρα της στο Μόναχο της Γερμανίας, έβγαλε πολλές ειδήσεις.

Advertisement
Advertisement

Όμως δεν ήταν μόνο οι πρεμιέρες του εντυπωσιακού πρωτότυπου Vision M Next, της πειραματικής ηλεκτρικής 5άρας και της ηλεκτρική μοτοσυκλέτας E-Box. Υπήρχαν κι άλλα νέα στον τομέα της ηλεκτροκίνησης.

Το τμήμα M που πρόσφατα έκανε το τολμηρό βήμα να απαρνηθεί την κίνηση στον πίσω άξονα, ετοιμάζεται για μία ακόμα κίνηση κόντρα στα θέλω παραδοσιακών petrolheads και σε εναρμονισμό με όσα επιτάσσει το σήμερα και κυρίως το αύριο: να αποκτήσει υβριδικά και αμιγώς ηλεκτρικά μοντέλα!

Αυτή την αποκάλυψη έκανε ο επικεφαλής μηχανολογίας της BMW, Klaus Frohlich, μιλώντας σε εκπροσώπους του Τύπου στο πλαίσιο του συνεδρίου. Όσα είπε, φιλοξενούνται στο motor1.com.

Advertisement
Advertisement

«Για μένα, τα PHEV μοντέλα είναι το επόμενο βήμα. Φυσικά ένα τέτοιο όχημα θα ζυγίζει ανάμεσα σε 1600 με 1700 κιλά, θα έχει υποχρεωτικά τετρακίνηση και ιπποδύναμη τουλάχιστον 600 ίππων», είπε ο Γερμανός.

Όσο για τα αμιγώς ηλεκτρικά οχήματα με το σήμα «M», για αυτά θα πρέπει να περιμένουμε λίγο ακόμα. Όπως χαρακτηριστικά είπε ο Frohlich: «Θα είναι εφικτό να έχουμε τέτοια μοντέλα στη γκάμα μας από το 2025 και μετά».

Τα κάστρα λοιπόν είναι για να πέφτουν και η ηλεκτροκίνηση συνεχίζει, αργά αλλά σταθερά, να κερδίζει όλο και περισσότερο έδαφος.