Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

H BMW είναι ο μεγαλύτερος εξαγωγέας αυτοκινήτων στις… ΗΠΑ!

Ελλάδα 18:57
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

H BMW είναι ο μεγαλύτερος εξαγωγέας αυτοκινήτων στις… ΗΠΑ!

ΝΕΑ

H BMW είναι ο μεγαλύτερος εξαγωγέας αυτοκινήτων στις… ΗΠΑ!

ΝΕΑ

Η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία εξήγαγε οχήματα αξίας άνω των 8,4 δισ. δολαρίων το 2018.

Advertisement
Advertisement

Η BMW για 5η συνεχόμενη χρονιά, αναδείχθηκε ο μεγαλύτερος εξαγωγέας οχημάτων στις ΗΠΑ, σύμφωνα με στοιχεία του αμερικανικού Υπουργείου Εμπορίου.

Ειδικότερα το εργοστάσιο της γερμανικής αυτοκινητοβιομηχανίας στη Νότια Καρολίνα εξήγαγε 234.689 αυτοκίνητα της σειράς Χ το 2018 αξίας άνω των 8,4 δις. δολαρίων.

Advertisement
Advertisement

Ωστόσο ο εμπορικός πόλεμος που έχει ξεσπάσει μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας δεν έχει αφήσει ανεπηρέαστο και το εργοστάσιο καθώς οι δύο χώρες έχουν επιβάλει επιπλέον δασμούς στις εισαγωγές οχημάτων που πραγματοποιούν.

Η Κίνα αποτελεί την μεγαλύτερη αγορά εξαγωγών για το αμερικανικό εργοστάσιο της BMW το οποίο απασχολεί πάνω από 11.000 εργαζόμενους.

Μάλιστα πάνω από το 20% της συνολικής παραγωγής του εργοστασίου κατευθύνθηκε προς την Κίνα.

Advertisement

Το 2018 η BMW σταμάτησε να εξάγει το X3 από τις ΗΠΑ στην Κίνα λόγω της αύξησης των δασμών, μεταφέροντας την παραγωγή σε εργοστάσια στο Rosslyn της Νότιας Αφρικής και στο Shenyang της Κίνας.

Οι συνολικές εξαγωγές προς την Κίνα το 2018 ήταν 48.537 μονάδες, λίγο πάνω από το 20% των συνολικών εξαγωγών οχημάτων από το εργοστάσιο. Οι εξαγωγές της Κίνας μειώθηκαν κατά 40% περίπου από το 2017, κυρίως λόγω της μετακίνησης της παραγωγής X3 τον Μάιο του 2018.

Advertisement

Τα στελέχη της BMW εκτιμούν πως οι υψηλότεροι φόροι θα οδηγήσουν σε υψηλότερα τιμολόγια και τιμές με αποτέλεσμα να ασκηθούν πιέσεις τόσο προς τους καταναλωτές όσο και προς τα εργοστάσια.

Το εργοστάσιο της Νότιας Καρολίνας παρήγαγε 356.749 οχήματα το 2018, ελαφρώς χαμηλότερα από το 2017 λόγω της ανανέωσης των X4 και X5. Το εργοστάσιο, το οποίο έχει ετήσια παραγωγική δυναμικότητα 450.000 οχημάτων, κατάφερε τον προηγούμενο μήνα να κατασκευάσει το 4,5 εκατομμύριο όχημά του.