Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

H ΑΒΤ αγριεύει το Audi SQ8 (+video)

Ελλάδα 10:06
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

H ΑΒΤ αγριεύει το Audi SQ8 (+video)

ΝΕΑ

H ΑΒΤ αγριεύει το Audi SQ8 (+video)

ΝΕΑ

Ο βελτιωτικός οίκος ABT βάζει και πάλι την υπογραφή του σε ένα γρήγορο Audi, προικίζοντας αυτή τη φορά το SQ8 με 520 ίππους και ροπή ικανή να κινήσει και βουνό

Advertisement
Advertisement

Μέσα στον Αύγουστο η Audi αποκάλυψε πως μέχρι το τέλος της χρονιάς θα έχει εμπλουτίσει τη γκάμα των μοντέλων RS με έξι νέα μοντέλα. Μέχρι στιγμής έχουμε δει τα πέντε από αυτά (RS Q3, RS Q3 Sportback, RS4 facelift, RS6 Avant και RS7 Sportback) ενώ υπάρχουν βάσιμες υποψίες πως το έκτο μοντέλο θα είναι το RS Q8.

Ωστόσο ο οίκος ABT φαίνεται πως έχει πρώτος μια απάντηση σε όσους επιθυμούν κάτι πιο άγριο και πιο γρήγορο από το SQ8 παρουσιάζοντας μια αναβαθμισμένη έκδοση του έως σήμερα κορυφαίου Q8. Φυσικά πυρήνα αυτής της βελτίωσης αποτελεί η αναβάθμιση της απόδοσης του κινητήρα με τον 4.0 V8 Biturbo TDI να ανεβαίνει στους 520 ίππους και στα 98,9 χλγμ. ροπής. Σαφώς και πρόκειται για νούμερα που εντυπωσιάζουν όμως μην ξεχνάτε πως πρόκειται για ένα εξαιρετικά βαρύ αυτοκίνητο το οποίο αγγίζει τα 2.440 κιλά.

Advertisement
Advertisement

Στο video του καναλιού Auditography στο Youtube μπορείτε να πάρετε μια γεύση των ικανοτήτων αλλά και της σαφώς πιο αγριεμένης εικόνας που έχει χαρίσει η ABT στο SQ8. Το body kit της εταιρίας έχει δώσει μια σημαντικά πιο μυώδη υπόσταση ενώ φυσικά είναι πολύ δύσκολο να μην παρατηρήσεις τους τεράστιους τροχούς 23 ιντσών που είναι κατασκευασμένοι ειδικά για το SQ8. Μεταξύ άλλων στο video μπορούμε να δούμε και μια εκκίνηση από στάση του βελτιωμένου SQ8 στην οποία κάνοντας χρήση του launch control τα 100 χλμ./ώρα από στάση έρχονται περίπου σε 4,45 δευτερόλεπτα, δηλαδή περίπου 0,3 δευτερόλεπτα ταχύτερα απ’ότι στο μοντέλο παραγωγής.