Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

H Αudi σχεδιάζει έναν εκρηκτικό αποχαιρετισμό στο θρυλικό V10

Ελλάδα 9:58
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

H Αudi σχεδιάζει έναν εκρηκτικό αποχαιρετισμό στο θρυλικό V10

ΝΕΑ

H Αudi σχεδιάζει έναν εκρηκτικό αποχαιρετισμό στο θρυλικό V10

ΝΕΑ

H ώρα που το R8 και ο απίστευτος V10 θα περάσουν στην ιστορία πλησιάζει, και η Audi φαίνεται ότι έχει στα σκαριά κάτι πραγματικά πολύ δυνατό ως αποχαιρετιστήριο πάρτι.

Advertisement
Advertisement

Η πιο πρόσφατη γενιά του Audi R8 φαίνεται ότι οδηγείται προς την έξοδο με πιθανό αντικαταστάτη κάτι πιο ηλεκτρικό και τον μοναδικό V10 να μην έχει εξασφαλίσει την θέση του στην επόμενη φάση. Από αυτή την γενιά του αυτοκινήτου πάντως έλειπε κάτι λίγο πιο special που να έδινε τον τόνο σε ένα ούτως ή άλλως εξαιρετικό αυτοκίνητο.

Μία έκδοση αντίστοιχη της Huracan STO για παράδειγμα ή της Huracan Performante έστω, η οποία θα αναδείκνυε τα εξαιρετικά οδηγικά χαρακτηριστικά του αυτοκινήτου. Λείπει επίσης και μία έκδοση για την πίστα απέναντι σε αυτοκίνητα όπως η McLaren LT ή την Porsche 911 GT3.

Σύμφωνα με πληροφορίες που κυκλοφορούν στο Διαδίκτυο, η εταιρία έχει στα σκαριά μία τέτοια έκδοση η οποία θα παίξει και τον ρόλο της μεγάλης εξόδου του R8 από την παραγωγή.

Advertisement
Advertisement

Άνθρωποι που βρίσκονται κοντά στα κέντρα αποφάσεων της εταιρίας πιστεύουν ότι θα μπορούσε να επιστρέψει ένα R8 GT. Η ένδειξη GT χρησιμοποιήθηκε για τελευταία φορά σε μία έκδοση του R8 που κατασκευαζόταν μεταξύ 2011 και 2013 και είχε αρκετές διαφορές σε σχέση με την απλή έκδοση.

Η έκδοση εκείνη που είχε κατασκευαστεί σε 333 κομμάτια, είχε μειωμένο κατά 100 κιλά βάρος, αυξημένη ιπποδύναμη στους 560 ίππους, και πολύ βελτιωμένες επιδόσεις, με το 0-100 χλμ./ώρα να γίνεται σε 3,6 δευτερόλεπτα και η τελική ταχύτητα να ξεπερνά τα 320 χλμ/ώρα.

Advertisement

Υπήρχε επίσης και ένα ενισχυμένο αεροδυναμικό πακέτο για καλύτερη συμπεριφορά στις υψηλές ταχύτητες. Προς το παρόν δεν γνωρίζουμε αν όντως η εταιρία έχει δώσει το πράσινο φως για ένα σούπερ R8 στους τίτλους τέλους του αυτοκινήτου. Αν και ότι είναι να γίνει θα πρέπει να συμβεί μέχρι το φθινόπωρο του 2022, μέχρι να έρθει το τέλος της υπάρχουσας γενιάς του R8 και του θρυλικού V10.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Επίσημο: Αμιγώς ηλεκτρικό το επόμενο Audi R8
Το νέο Audi R8 θα είναι υβριδικό ή φουλ ηλεκτρικό
Audi R8 LMS GT3 Evo II: Ο νέος κατακτητής της πίστας

Advertisement