Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

H Audi επεκτείνει τη γκάμα RS

Ελλάδα 9:16
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

H Audi επεκτείνει τη γκάμα RS

ΝΕΑ

H Audi επεκτείνει τη γκάμα RS

ΝΕΑ

Την στιγμή που η Audi γιορτάζει την 25η επέτειο από την παρουσίαση του θρυλικού RS 2 Avant, σύμφωνα με τα πλάνα της, αναμένεται να λανσάρει έξι νέα μοντέλα της γκάμας RS.

Advertisement
Advertisement

 

Kαλά πληροφορούμενες πηγές αναφέρουν ότι η γερμανική φίρμα θα ξεκινήσει το λανσάρισμα των κορυφαίων μοντέλων της, στην προσεχή Έκθεση Αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης, με τα νέα RS6 Avant και RS7 Sportback. Αμφότερα θα χρησιμοποιούν τον twin-turbo V8 κινητήρα των 4,0 λίτρων, ο οποίος θα αποδίδει 650 ίππους, ενώ βάση των κατασκοπευτικών φωτογραφιών που έχουν δημοσιοποιηθεί, θα διαθέτουν ανανεωμένη εμφάνιση, σπορ ανάρτηση και αναβαθμισμένο σύστημα πέδησης με carbon κεραμικούς δίσκους, στον προαιρετικό τους εξοπλισμό. Αναβαθμισμένο θα είναι και το εσωτερικό, με εκτενή χρήση ανθρακονήματος.

Advertisement
Advertisement

Λίγο μετά, θα λανσαριστούν πιθανότατα οι κορυφαίες εκδόσεις της γκάμας του Q3 και Q3 Sportback, έχοντας έναν πεντακύλινδρο υπερτροφοδοτούμενο κινητήρα 2,5 λίτρων, όμοιο με αυτόν του RS3 Sportback, που θα αποδίδει 420 PS. Το μηχανικό σύνολο θα συνδυάζεται με ένα αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη, που θα στέλνει τη ροπή και στους τέσσερις τροχούς, χάρη στο σύστημα quattro. Το πέμπτο μοντέλο, αναμένεται να είναι ο διάδοχος του RS4 Avant, το οποίο θα χρησιμοποιεί τον V6 κινητήρα 2,9 λίτρων που θα παράγει 450 PS και 600 Nm ροπής, ενώ ανάλογες του χαρακτήρα του αυτοκινήτου θα είναι και οι επιδόσεις (0-100 km/h σε 4,1”, τελική ταχύτητα 280 km/h). Τέλος από τη γκάμα RS, δεν θα λείψει και η αντίστοιχη έκδοση του Q8, η οποία θα μοιράζεται τον ίδιο κινητήρα με τη Lamborghini Urus, τον αλουμινένιο V8 με τις twin scroll τουρμπίνες, απόδοσης 650 ίππων και ροπή 850 Nm.