Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

H Aston Martin DBX έχει… κάτι από Mercedes-AMG

Ελλάδα 23:24
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

H Aston Martin DBX έχει… κάτι από Mercedes-AMG

ΝΕΑ

H Aston Martin DBX έχει… κάτι από Mercedes-AMG

ΝΕΑ

Η νέα Aston Martin θα πρωταγωνιστήσει στην επερχόμενη έκθεση αυτοκινήτου της Γενεύης με το εντυπωσιακό της σπορ SUV, το οποίο εφοδιάζεται με το 4λιτρο V8 twin-turbo της Mercedes-AMG.

Advertisement
Advertisement

Η νέα Aston Martin DBX προκαλεί έναν ιδιαίτερο ενθουσιασμό στο κοινό, μιας και η εξωτερική του εμφάνιση θυμίζει περισσότερο τα σπορ μοντέλα της φίρμας, παρά ένα νέο SUV. Ο λογος είναι η σκουρόχρωμη μεταξένια απόχρωση, οι μαύρες 22 ιντσών ζάντες αλουμινίου, τα γνώριμα φωτιστικά σώματα και οι ανθρακονημάτινες πινελιές. Στο εσωτερικό συνεχίζεται η φιλοσοφία της σπορ και της πολυτελούς εικόνας. Αξίζει να αναφερθεί ότι η κεντρική κονσόλα έχει επενδυθεί με ειδικό δέρμα, το οποίο περιλαμβάνει 280 στρώσεις υλικού. Τα έξτρα φυσικά δεν τελειώνουν σχεδόν ποτέ και σημασία έχει πόσα χρήματα έχει να διαθέσει επιπλέον των 180.000 ευρώ που θα κοστίζει περίπου το νέο μοντέλο στη βασική του έκδοση.

Η Aston Martin DBX εντυπωσιάζει και εκτός δρόμου (video)

Advertisement
Advertisement

Κάτω από το καπό φωλιάζει ένας 4λιτρος twin-turbo V8 κινητήρας και αν σας θυμίζει κάτι, είναι ο ίδιος που χρησιμοποιεί η AMG. Η απόδοση του σπορ SUV αγγίζει τους 550 ίππους και 700 Nm, ενώ συνδυάζεται με το αυτόματο κιβώτιο 9 σχέσεων και ένα σύστημα τετρακίνησης. Ακόμα, διατίθενται διαφορετικά προγράμματα οδήγησης (GT, Sport, Sport Plus, Terrain και Terrain Plus), τα οποία ρυθμίζουν ανάλογα την απόδοση και το στήσιμο του αυτοκινήτου. Από πλευράς επιδόσεων, η Aston Martin κάνει λόγο για 0-96 km/h σε μόλις 4,2 sec και η τελική ταχύτητα περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 291 km/h.