Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

H AMG σχεδιάζει την δική της 918 Spyder!

Ελλάδα 9:41
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

H AMG σχεδιάζει την δική της 918 Spyder!

ΝΕΑ

H AMG σχεδιάζει την δική της 918 Spyder!

ΝΕΑ

Ένα super υβριδικό μοντέλο που θα απαντήσει στην Porsche 918 Spyder επιθυμεί η AMG, το σπορ παρακλάδι της Mercedes-Benz.

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΥ (nima244@gmail.com)

Όπως σε κάθε έκθεση, έτσι και σε αυτή του Ντιτρόιτ έγιναν διάφορες αποκαλύψεις για τα μελλοντικά πλάνα των εταιριών. Για παράδειγμα, ο Tobias Moers, ο διευθύνων σύμβουλος της AMG, δήλωσε στο Motor Trend πως υπάρχει μεγάλη πιθανότητα η παραγωγή ενός supercar που θα αντιμετωπίσει την Porsche 918 Spyder. Και όχι μόνο, καθώς ένα τέτοιο αυτοκίνητο θα μπορούσε να κονταροχτυπηθεί μέχρι και με την McLaren P1 ή την LaFerrari.

«Θέλουμε να φτάσουμε σε τέτοιο επίπεδο όσο και άλλες σπορ αυτοκινητοβιομηχανίες στην Γερμανία, προσφέροντας αγωνιστική τεχνολογία για χρήση στους δρόμους» λέει ο Moers δίχως να αποκαλύπτει αν ένα τέτοιο μοντέλο θα μπορούσε να έχει gullwing στιλ (πόρτες σε στιλ «γλάρου», όπως η SLS).

Advertisement
Advertisement

Πάντως, η περίπτωση να δούμε ένα σούπερ σπορ μοντέλο με το νέο V8 4,0lt κινητήρα -με τα διπλά turbo- να συνδυάζεται με δύο ηλεκτροκινητήρες (ίσως από την SLS AMG Electric) είναι πολύ πιθανή. Και να δοθεί το πράσινο φως, τότε η παραγωγή του θα ξεκινήσει πριν το τέλος της δεκαετίας με την απόδοση να φτάνει τα 1.000 άλογα, σύμφωνα πάντα με το MT.