Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

H Alfa Romeo δεν πωλείται στους Κινέζους

Ελλάδα 3:53
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

H Alfa Romeo δεν πωλείται στους Κινέζους

ΝΕΑ

H Alfa Romeo δεν πωλείται στους Κινέζους

ΝΕΑ

Η Alfa Romeo είναι το «διαμάντι του στέμματος» για το γκρουπ Stellantis. Και δεν υπάρχει περίπτωση να βρεθεί στα χέρια των Κινέζων.

Advertisement
Advertisement

Ο διευθύνων σύμβουλος της Stellantis, Carlos Tavares, παραμένει σταθερός στην απόφασή του να μην δεχτεί προσφορές για την πώληση της Alfa Romeo, περιγράφοντας τη μάρκα ως «το διαμάντι του στέμματος» στο χαρτοφυλάκιο της Stellantis.

Παρά τις εσωτερικές και εξωτερικές πιέσεις για τον εξορθολογισμό της σειράς των εμπορικών σημάτων, ο Tavares είναι αποφασισμένος να διατηρήσει το ποικίλο χαρτοφυλάκιο των εμπορικών σημάτων της Stellantis.

Κατά τη διάρκεια της παρουσίασης της ολοκαίνουργιας Alfa Romeo Milano, επιβεβαιώθηκαν τα σχέδια για την κυκλοφορία της επόμενης γενιάς της Stelvio το 2025, ακολουθούμενη από τη Giulia το 2026.

Advertisement
Advertisement

Ο Tavares εξέφρασε την αντίθεσή του για την ιδέα της πώλησης οποιασδήποτε μάρκας Stellantis σε κινεζικές εταιρείες, επικαλούμενος ανησυχίες σχετικά με τις στρατηγικές επιπτώσεις.

Τόνισε τη δέσμευσή του να διατηρήσει την ακεραιότητα των εμπορικών σημάτων Stellantis και επέκρινε την προσέγγιση των αντιπάλων που έχουν πουλήσει εμπορικά σήματα σε κινεζικές εταιρείες.

Σε αντίθεση με δημοσιεύματα που υποστηρίζουν το αντίθετο, ο Tavares επιβεβαίωσε τη δέσμευση της Stellantis στην Ιταλία, ανακοινώνοντας μια σημαντική επένδυση άνω των 5 δισεκατομμυρίων ευρώ στη χώρα.

Advertisement

Η επένδυση αυτή θα περιλαμβάνει την κατασκευή ενός εργοστασίου gigafactory μπαταριών και την παραγωγή 15 νέων μοντέλων σε ιταλικά εργοστάσια.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Alfa Romeo, Jean-Philippe Imparato, περιέγραψε τα μελλοντικά σχέδια της μάρκας, συμπεριλαμβανομένου του λανσαρίσματος της νέας γενιάς Stelvio το δεύτερο εξάμηνο του 2025 και της Giulia το 2026.

Advertisement

Αυτά τα μοντέλα θα χρησιμοποιούν την αρχιτεκτονική STLA Large, που μοιράζεται με το νέο Dodge Charger Daytona.

Ο Imparato υπογράμμισε τη μοναδική θέση της Alfa Romeo στην παγκόσμια αγορά, προσφέροντας μια ευρεία γκάμα οχημάτων, από supercars υψηλών προδιαγραφών μέχρι προσιτά μικρομεσαία SUV.

Τόνισε επίσης την επιτυχία του υπεραυτοκινήτου 33 Stradale, το οποίο εξαντλήθηκε μέσα σε επτά εβδομάδες, με λίστα αναμονής 50 πελατών.

Advertisement

Κοιτάζοντας μπροστά, ο Imparato εξέφρασε φιλοδοξίες για την παγκόσμια επέκταση της Alfa Romeo, στοχεύοντας σε αγορές της Αυστραλίας, της Ιαπωνίας, του Μεξικού και όχι μόνο.

Τόνισε την ετοιμότητα της μάρκας να εισέλθει σε νέες αγορές και να εξυπηρετήσει ένα ευρύ φάσμα πελατών παγκοσμίως.