Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

«Green Car» της χρονιάς το i8

Ελλάδα 2:43
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

«Green Car» της χρονιάς το i8

ΝΕΑ

«Green Car» της χρονιάς το i8

ΝΕΑ

Για δεύτερη συνεχή χρονιά, η BMW διακρίθηκε στα World Car Awards στην κατηγορία World Green Car.

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΣΕΪΤΑΝΙΔΗ (twitter.com/PanosSeitanidis)

Μετά την περσινή επιτυχία του ηλεκτρικού i3, φέτος ήταν η σειρά του i8 να λάβει αυτό το περίοπτο βραβείο στο Διεθνές Σαλόνι Αυτοκινήτου της Νέας Υόρκης.

«Με χαρά παραλαμβάνω αυτό το βραβείο εκ μέρους της ομάδας του Μονάχου», δήλωσε ο Δρ. Ian Robertson, μέλος του διοικητικού συμβουλίου της BMW AG, υπεύθυνος πωλήσεων & μάρκετινγκ BMW. «Το BMW i8 αντιπροσωπεύει το μέλλον με τη μοναδική, ελαφριά δομή και την απαράμιλλη συνδεσιμότητά του. Η κατάκτηση αυτού του βραβείου για δεύτερη συνεχή χρονιά επιβεβαιώνει ότι τα προϊόντα μας BMW i ηγούνται της παγκόσμιας αγοράς».

Advertisement
Advertisement

Παράλληλα, το plug-in μοντέλο επιδόσεων της βαυαρικής μάρκας, ήταν και ανάμεσα στους φιναλίστ των World Car Awards 2015 στην κατηγορία «World Luxury Car».

Το i8 είναι το πρώτο plug-in υβριδικό όχημα που δημιούργησε η γερμανική μάρκα και παρότι διατηρεί τις εκπομπές ρύπων ενός μικρού, προσφέρει σπορ επιδόσεις. Παίρνει ώθηση από έναν τρικύλινδρο, υπερτροφοδοτούμενο βενζινοκινητήρα 1.5 L που συνεργάζεται με έναν ηλεκτροκινητήρα προσφέροντας επιδόσεις αλλά παράλληλα διατηρώντας τις εκπομπές CO2 κάτω από 49g/km. Μπορεί να καλύψει 37 χιλιόμετρα αποκλειστικά με ηλεκτρική ενέργεια. Τα 0-100 έρχονται στον εντυπωσιακό χρόνο των 4.4 sec ενώ η συνολική ισχύς του i8 φτάνει τα 362 άλογα.

Advertisement

Πρόσφατα, το BMW i8 αναδείχθηκε και «Παγκόσμιο Αυτοκίνητο του 2014». Διαβάστε περισσότερα πατώντας εδώ.

Το i8 είναι το τρίτο μοντέλο του BMW Group που κερδίζει τη διάκριση «World Green Car Award» στο συγκεκριμένο θεσμό. Προηγήθηκαν η BMW 118d το 2008, ως εκπρόσωπος της στρατηγικής εξέλιξης BMW EfficientDynamics και το BMW i3 πέρσι.

Advertisement

Από το 2005, τα World Car Awards απονέμονται κάθε χρόνο με την έναρξη του Διεθνούς Σαλονιού Αυτοκινήτου της Νέας Υόρκης και είναι από τα σημαντικά διεθνή βραβεία στο χώρο του αυτοκινήτου. Η επιτροπή αποτελείται από 75 δημοσιογράφους από περισσότερες από 20 χώρες. Κάθε καλοκαίρι, πριν την τελετή απονομής, ανακοινώνονται τα υποψήφια μοντέλα σε κάθε κατηγορία, από τα οποία μία Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων και κριτές προτείνουν πέντε οχήματα σε κάθε κατηγορία (World Car Design of the Year και World Green Car) ή δέκα οχήματα (World Car of the Year, World Luxury Car, World Performance Car). Από αυτά, η επιτροπή επιλέγει τις τρεις τελικές υποψηφιότητες προ Σαλονιού Γενεύης, και οι νικητές ανακοινώνονται στο Σαλόνι της Νέας Υόρκης.