Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Greece – Sahara 2022: Περιπέτεια Jeep σε δύο Ηπείρους

Ελλάδα 7:25
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Greece – Sahara 2022: Περιπέτεια Jeep σε δύο Ηπείρους

ΝΕΑ

Greece – Sahara 2022: Περιπέτεια Jeep σε δύο Ηπείρους

ΝΕΑ

Στις 29 Σεπτεμβρίου μια ομάδα φίλων των εκτός δρόμου διαδρομών και της περιπέτειας ξεκινούν για ένα επικό ταξίδι 2.500χλμ., ενώνοντας την Ελλάδα με την έρημο Σαχάρα.

Advertisement
Advertisement

Στο Greece – Sahara 2022, το οποίο διοργανώνεται από την Offroad Adventures θα συμμετέχουν 11 αυτοκίνητα με συνολικά 22 άτομα πλήρωμα.

Η αποστολή είναι προγραμματισμένη να ολοκληρωθεί στην Αθήνα μετά από 13 ημέρες, την Τρίτη 11 Οκτωβρίου. Ανάμεσα στις συμμετοχές και ένα πολύ ξεχωριστό Jeep Wrangler με οδηγό τον κ. Άκη Αθανασιάδη, ο οποίος θα μεταφέρει το μήνυμα “Go anywhere, Do anything” της Jeep σε αυτή την ξεχωριστή αποστολή.

Η Jeep για περισσότερα από 80 χρόνια είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με την περιπέτεια και την ελευθερία. Φέρνοντας στα επιβατικά οχήματα και στο ευρύ κοινό την κίνηση 4×4, η Αμερικανική μάρκα έδωσε τη δυνατότητα εξερεύνησης και των πλέον δύσβατων διαδρομών σε όλο τον κόσμο.

Advertisement
Advertisement

Εκτός από εξαιρετικά ικανά οχήματα, τα Jeep, φημίζονται και για τις κορυφαίες δυνατότητες εξατομίκευσης που προσφέρουν. Μία τέτοια περίπτωση αποτελεί και το Jeep Wrangler TJ (2002) του κ. Άκη Αθανασιάδη, το οποίο συμμετέχει στο Greece-Sahara 2022, μια μοναδική περιπέτεια 2.500χλμ., με αφετηρία την Αθήνα και κύριο πεδίο δράσης την έρημο της Σαχάρας.

Με στόχο τη μέγιστη ασφάλεια και πρόβλεψη κάθε πιθανής δυσκολίας, το  TJ αναβαθμίστηκε με μια σειρά χαρακτηριστικών όπως:

  • Αμορτισέρ Rancho και ελατήρια Rubicon Express 4.5”
  • Χειροποίητο σύστημα ανάρτησης Long Arm 4-link
  • Αντιστρεπτικές με δυνατότητα αποσύνδεσης
  • Slip Yoke Eliminator kit με πτυσσόμενο ενισχυμένο άξονα μετάδοσης
  • Ενισχυμένους Εμπρός/Πίσω προφυλακτήρες με σημεία πρόσδεσης και D-Rings
  • Εργάτης 12.000lbs με συνθετικό σχοινί
  • Ζάντες 15×10 ET-46 με ελαστικά BFGoodrich Mud Terrain KM3 33×12.5xR15
  • Bucket καθίσματα και ζώνες ασφαλείας 4 σημείων

Advertisement

Η προετοιμασία του Wrangler ακολούθησε μια πολύμηνη διαδικασία έτσι ώστε να διασφαλιστεί η καλύτερη και αποδοτικότερη λειτουργία του αυτοκινήτου. Εκτός από τις μηχανολογικές μετατροπές που ανέλαβε η 4wFreakz και τις βαφές από την Billcustom Detail Salon, το αειθαλές TJ πέρασε και από έναν εκτεταμένο τεχνικό έλεγχο στις εγκαταστάσεις της Jeep Σφακιανάκης, μέλος του επισήμου δικτύου διανομέων και επισκευαστών της μάρκας. Αντίστοιχα την τοποθέτηση των ελαστικών BFGoodrich Mud Terrain KM3 33×12.5xR15 που θα διασφαλίσουν την καλύτερη πρόσφυση και αντοχή σε αυτές τις ακραίες συνθήκες, φρόντισε η εταιρεία ZELLITS, με έδρα την Αργυρούπολη.

Στο Greece – Sahara 2022, το οποίο διοργανώνεται από την Offroad Adventures θα συμμετέχουν 11 αυτοκίνητα με συνολικά 22 άτομα πλήρωμα. Η εκκίνηση την Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου οδηγεί τα πληρώματα οδικώς στην Πάτρα ώστε να μεταφερθούν με πλοίο στο Μπάρι. Με πορεία δυτικά, τα πληρώματα θα φτάσουν στο λιμάνι του Σαλέρνο για να συνεχίσουν και πάλι με πλοίο το ταξίδι προς τη Βόρεια Αφρική και την Τύνιδα. Από εκεί θα ξεκινήσει και το βασικό κομμάτι της αποστολής που θα εξερευνήσει την έρημο Σαχάρα. Στόχος είναι μετά από περίπου 8 24ωρα περιήγησης στη Β. Αφρική, τα πληρώματα να πάρουν το δρόμο της επιστροφής προς την Ελλάδα και πάλι μέσω Ιταλίας.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Η Jeep με το ηλεκτρικό Wagoneer στοχεύει τα premium SUV
Mobility 2022: Βελμάρ, Jeep Wrangler 4xe
Jeep Compass 4xe: Εξηλεκτρισμένη Business Class