ΝΕΑ

Goodyear Eagle F1 Asymmetric 6: Έτοιμο για κάθε οδηγική συνθήκη σε στεγνό και βρεγμένο οδόστρωμα

Ελλάδα 15:31
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Goodyear Eagle F1 Asymmetric 6: Έτοιμο για κάθε οδηγική συνθήκη σε στεγνό και βρεγμένο οδόστρωμα

ΝΕΑ

Goodyear Eagle F1 Asymmetric 6: Έτοιμο για κάθε οδηγική συνθήκη σε στεγνό και βρεγμένο οδόστρωμα

ΝΕΑ

Ικανοποιώντας τις πλέον απαιτητικές προσδοκίες σε επίπεδο αποτελεσματικότητας και ασφάλειας, η Goodyear προσφέρει τη νέα σειρά ελαστικών υπερυψηλών επιδόσεων (UHP) Eagle F1 Asymmetric 6.

Advertisement
Advertisement

Σίγουρα ο κάθε κατασκευαστής αυτοκινήτων πολύ υψηλών επιδόσεων επιθυμεί την καλύτερη δυνατή συμπεριφορά για το αυτοκίνητό του.

Και όπως είναι φυσικό δεν νοείται δυναμική συμπεριφορά και κορυφαίες επιδόσεις χωρίς το κατάλληλο ελαστικό. Αυτό που παρεμβάλλεται μεταξύ αυτοκινήτου και δρόμου, προσφέροντας την μέγιστη ασφάλεια σε οδηγό επιβάτες, αλλά συνάμα και απόλαυση σε διαδρομές με σπορ χάραξη.

Το Goodyear Eagle F1 Asymmetric 6 είναι μια τέτοια περίπτωση. Το ελαστικό που εγγυάται εξαιρετική απόδοση και σιγουριά σε κάθε θερινή καιρική συνθήκη.

Advertisement
Advertisement

Υιοθετεί προηγμένες τεχνολογίες για τη μέγιστη βελτίωση της απόδοσης τόσο σε στεγνό οδόστρωμα, όσο και στο φρενάρισμα, αλλά και τον αποτελεσματικό χειρισμό σε βρεγμένο οδόστρωμα. Η πληθώρα δυνατοτήτων του δεν αμφισβητείται όπως και η ικανότητά του να διατηρεί το αυτοκίνητο εντός της επιλεγμένης τροχιάς.

Ένα επιπλέον πλεονέκτημά του είναι πως κρίνεται κατάλληλο ακόμη και σε ηλεκτρικά οχήματα με υπέρογκες ιπποδυνάμεις και απαιτητική χρήση. Το Eagle F1 Asymmetric 6 αποτελεί τη χαρά των σπορ αυτοκινήτων και φυσικά των οδηγών τους, που περιμένουν αυτό το κάτι παραπάνω σε επίπεδο κρατήματος αλλά και ελέγχου.

Advertisement

Ο εκτενής και μελετημένος σχεδιασμός του Eagle F1 Asymmetric 6, του επιτρέπει να προσαρμόζεται σε ένα ευρύ φάσμα αυτοκινήτων επιδόσεων, όπως είναι για παράδειγμα τα hot hatches και sport coupe, όπως και ότι άλλο διαθέτει αρκετή δύναμη κάτω από το καπό του.

Advertisement

Η βελτιωμένη απόδοση του Eagle F1 Asymmetric 6 στο στεγνό οδόστρωμα, οφείλεται κυρίως στο προσαρμοστικό σημείο επαφής με το οδόστρωμα αλλά και την βελτιστοποιημένη καμπυλότητα προκειμένου να προσαρμόζεται στις μεταβολές του φορτίου (τεχνολογία Dry Contact Plus).

Το σημαντικό είναι πως το σημείο επαφής με το οδόστρωμα προσαρμόζεται στο στυλ οδήγησης και αυξάνεται ανάλογα με τις ανάγκες, αυξάνοντας κατακόρυφα την πρόσφυση επομένως και την σταθερότητα του οχήματος,  κάτι που σας επιτρέπει να αντιδράτε καλύτερα σε απότομους ελιγμούς.

Advertisement

Αυτό που ενδιαφέρει ακόμη περισσότερο είναι η συμπεριφορά του νέου ελαστικού της Goodyear σε βρεγμένο τερέν. Σε αυτές τις συνθήκες καταλυτικό ρόλο διαδραματίζει το νέο σύστημα ρητίνης που επιτρέπει στο ελαστικό να έχει περισσότερες μικρο-επαφές με την επιφάνεια του οδοστρώματος (τεχνολογία Wet Braking Pro). Αυτό ερμηνεύεται σε κορυφαία οδική συμπεριφορά.

Το νέο ελαστικό προσφέρει επίσης μείωση θορύβου κατά 1 dB χάρη στην εξελιγμένη τεχνολογία του, όπως επίσης και εξαιρετικά χαμηλή κατανάλωση εξαιτίας της νέας τεχνολογίας σύνθετων υλικών η οποία μειώνει δραστικά την αντίσταση κύλισης. Κάτι που ευνοεί φυσικά και την αυτονομία των αμιγώς ηλεκτρικών αυτοκινήτων.

Γιατί είναι γεγονός πως η αποδοτικότητα καυσίμου εξαρτάται και από την αντίσταση κύλισης του ελαστικού. Ένα ελαστικό με χαμηλή αντίσταση κύλισης προσφέρει μεγαλύτερη αποδοτικότητα καυσίμου, καθώς απαιτεί λιγότερη ενέργεια για να κυλήσει.

Το εξαιρετικά αποτελεσματικό ελαστικό υπερ υψηλών επιδόσεων Goodyear Eagle F1 Asymmetric 6 προσφέρεται σε πολλές διαστάσεις που αφορούν τροχούς από 17 έως 21 ίντσες.