Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Goodyear Aero: Επιστροφή στο μέλλον (vid)

Ελλάδα 0:39
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Goodyear Aero: Επιστροφή στο μέλλον (vid)

ΝΕΑ

Goodyear Aero: Επιστροφή στο μέλλον (vid)

ΝΕΑ

Η Goodyear παρουσίασε στη Διεθνή Έκθεση Αυτοκινήτου της Γενεύης το Aero, ένα concept ελαστικό σχεδιασμένο να υποστηρίζει την καλύτερη και πιο άνετη κίνηση στις μητροπόλεις του μέλλοντος.

Advertisement
Advertisement

 

Το Aero φέρνει στην κυριολεξία το μέλλον της κίνησης ως μια ιδανική λύση για πιο καθαρή, βολική, ασφαλή και βιώσιμη κίνηση στην πόλη, αλλά και στον αέρα. Τι εννοούμε; Πολύ απλά έχει σχεδιαστεί με τέτοιο τρόπο ώστε να μπορεί να χρησιμοποιηθεί και στο έδαφος, ως κανονικό ελαστικό, αλλά και στην περίπτωση των αυτόνομων ιπτάμενων οχημάτων. Το μυστικό κρύβεται στη δομή του ελαστικού, που περιλαμβάνει στο εσωτερικό του πέλματος μικρά πτερύγια που λειτουργούν ως έλικες για να «απογειώσουν» το όχημα στον αέρα.

Advertisement
Advertisement

Σε ότι αφορά τη χρήση στο έδαφος, το Goodyear Aero ακολουθεί τη φιλοσοφία των νέας τεχνολογίας ελαστικών, με την παρουσία αισθητήρων από οπτικές ίνες που αναλύουν την κατάσταση του οδοστρώματος, την φθορά των ελαστικών καθώς και τη δομική ακεραιότητα του ίδιου του ελαστικού. Επίσης, το ελαστικό περιλαμβάνει έναν ενσωματωμένο επεξεργαστή τεχνητής νοημοσύνης που πραγματοποιεί την επικοινωνία από όχημα προς το όχημα (V2V).

Advertisement

Να αναφέρουμε ότι το Aero είναι ένα ελαστικό χωρίς αέρα και χρησιμοποιεί μια ευέλικτη δομή, που περιορίζει τους κραδασμούς στο δρόμο, αλλά και αρκετά ισχυρή ώστε να περιστρέφεται σε γωνία 90ο και σε υψηλές ταχύτητες, ένα στοιχείο που χρειάζονται οι ρότορες για να δημιουργήσουν κατακόρυφη ανύψωση. Δείτε το παρακάτω βίντεο:

Advertisement