Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

To Golf R χάνει 10 ίππους εξαιτίας του WLTP

Ελλάδα 21:20
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

To Golf R χάνει 10 ίππους εξαιτίας του WLTP

ΝΕΑ

To Golf R χάνει 10 ίππους εξαιτίας του WLTP

ΝΕΑ

Όταν η Volkswagen παρουσίασε το ανανεωμένο Golf R στην Ευρώπη στα τέλη του 2016, ο κινητήρας 2,0 λίτρων κέρδισε επιπλέον 10 ίππους φτάνοντας συνολικά τους 306 ίππους. Η VW θα εξακολουθεί να είναι σε θέση να πουλήσει το R μόλις ολοκληρωθεί η νέα δοκιμασία εξέλιξης οχημάτων στον εναρμονισμένο κύκλο WLTP παγκοσμίως τον Σεπτέμβριο.

Advertisement
Advertisement

Του ΓΙΑΝΝΗ ΤΣΙΡΟΓΙΑΝΝΗ (gt@newsauto.gr)

Πριν από λίγες μέρες το Leon Cupra 300 μετονομάστηκε σε Leon Cupra 290 για να αντικατοπτρίζει την απώλεια ισχύος, αλλά μόνο για το hatchback, με το ST να υιοθετεί την πλήρη ισχύ. Δεν είναι σαφές σε αυτό το σημείο αν και τα δύο στυλ αμαξώματος του Golf R θα υποστούν την πτώση των 10 ίππων, αλλά η VW είπε ότι η αλλαγή θα επηρεάσει τα αυτοκίνητα ακόμη κι εκείνα που ήδη έχουν παραγγελθεί. Η εταιρεία θα έρθει σε επαφή με τους πελάτες για να τους πει τα κακά νέα.

“Στο πλαίσιο των νέων κανονισμών, υπάρχουν προσαρμογές στην επεξεργασία καυσαερίων και επηρεάζουν την απόδοση. Από τώρα και στο εξής, όλα τα μοντέλα Golf R θα διαθέτουν κινητήρα με σχεδόν 300 PS. “Στο Ηνωμένο Βασίλειο τουλάχιστον, η απόδοση στη σειρά Golf R έχει μειωθεί στο hatchback και είναι διαθέσιμη μόνο με το αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη ως συνέπεια της χαμηλής ζήτησης του χειροκίνητου κιβωτίου ταχυτήτων.

Advertisement
Advertisement

VW-Golf-R-tsiro-530

Με ένα ήπιο υβριδικό σύστημα, η γοητεία της όγδοης γενιάς έχει ήδη επιβεβαιωθεί ότι θα τεθεί σε παραγωγή τον Ιούνιο του 2019, γεγονός που θα μπορούσε να σημαίνει ότι θα γίνει επίσημη αποκάλυψη κατά το πρώτο εξάμηνο του επόμενου έτους.