Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Γνωρίζουμε τη σειρά iPerformance της BMW!

Ελλάδα 2:06
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Γνωρίζουμε τη σειρά iPerformance της BMW!

ΝΕΑ

Γνωρίζουμε τη σειρά iPerformance της BMW!

ΝΕΑ

Φέτος συμπληρώνονται 100 χρόνια από την ίδρυση της βαυαρικής εταιρείας και ταυτόχρονα μία δεκαετία λειτουργίας της BMW Financial Services Hellas. Με αυτή την αφορμή, δόθηκε από την BMW Hellas συνέντευξη Τύπου όπου εκτός των άλλων παρουσιάστηκαν και τα μοντέλα της νέας σειράς της BMW της σειράς i performance.

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΤΑΚΗ ΠΟΥΡΝΑΡΑΚΗ

Μέχρι σήμερα όπως ίσως γνωρίζετε η BMW έχει τέσσερις σειρές: Σειρά M (π.χ. M4) τη σειρά M Performance (π.χ. M240i convertible), τα καθημερινά μοντέλα (π.χ. 3 series) και τη σειρά i με τα ηλεκτρικά μοντέλα (π.χ. i3). Πλέον τα plug in hybrid μοντέλα αποκτούν τη δική τους σειρά που θα ονομάζεται σειρά iPerformance.

istrategy-greek-a640short

Advertisement
Advertisement

Σήμερα σ’ αυτή τη σειρά υπάρχουν τα: BMW 225xe iPerformance, BMW 330e iPerformance, BMW X5 xdrive 40e iPerformance, BMW 740e iPerformance και BMW 740 Le/Le xdrive iPerformance. Μάλιστα η ολοκαίνουργια υβριδική σειρά 7 BMW 740e iPerformance παρουσιάστηκε στην ίδια εκδήλωση που έλαβε χώρα σε γνωστό club των βορείων προαστίων.

istrategy-greek-b640

Μιλώντας σχετικά ο επικεφαλής της BMW Hellas, Καρίμ Κρίστιαν Χαριριάν με την ευκαιρία της επετείου των 100 ετών τόνισε: «Θυμάμαι όταν ήμουν πωλητής είχαμε μόνο σειρά 3,5,7. Από τότε άλλαξαν πολλά έχουν πληθώρα μοντέλων και εκδόσεων αλλά και δυο φίρμες ακόμη: Mini, Rolls Royce. H ΒMW έχει αποφασίσει να φτιάχνει στο μέλλον οδηγοκεντρικά αυτοκίνητα, που να προκαλούν συναισθήματα όταν τα οδηγείς και να φέρουν καινοτόμο τεχνολογία. Επιπλέον στο άμεσο μέλλον θα περάσουμε από την ιδιοκτησία στην ιδιοχρησία του αυτοκινήτου, αυτό θα κάνει πιο προσιτές στον πολύ κόσμο τόσο τις BMW όσο και τα Mini».

Advertisement

Η στρατηγική εξέλιξης Efficient Dynamics επιδιώκει τη συνεχή μείωση της κατανάλωσηςκαυσίμου και εκπομπών ρύπων. Η φιλοσοφία Efficient Dynamics επηρεάζει σχεδόν τους τομείς εξέλιξης στο BMW Group: Κινητήρες καύσης με αυξημένη απόδοση, τεχνολογία e Drive για εξηλεκτρισμό του συστήματος κίνησης, Efficient Lightweight, βελτιστοποιημένη αεροδυναμική και ευφυής διαχείριση ενέργειας, όλα συμβάλλουν στη μείωση των εκπομπών CO2 και στην αύξηση της οδηγικής απόλαυσης.

istrategy-greek-c640short

Advertisement

Η μεταφορά τεχνολογίας από τη BMW i στα  plug-in υβριδικά μοντέλα δημιούργησε τη σειρά BMW iPerformance : Όπως τα σπορ μοντέλα BMW M Performance έχουν εξελιχθεί με βάση την αγωνιστική τεχνογνωσία της BMW M έτσι και τα οχήματα BMW iPerformance αποτελούν μία δική τους κατηγορία. Το plug-in υβριδικό σύστημα περιλαμβάνει κινητήρες BMW TwinPower Turbo, κιβώτιο Steptronic οκτώ σχέσεων και τεχνολογία eDrive από τη BMW i. Η τεχνολογία eDrive αποτελείται από  ηλεκτροκινητήρα, μπαταρία υψηλής τάσης και κεντρική μονάδα διαχείρισης ενέργειας Αυτό το σύστημα συνδυάζεται χωρίς συμβιβασμούς με τετρακύλινδρους ή τρικύλινδρους βενζινοκινητήρες, με πίσω κίνηση, τετρακίνηση  ή all-wheel-drive με ηλεκτρική λειτουργία.

istrategy-greek-d640

Ο οδηγός μπορεί να χρησιμοποιεί το μπουτόν e DRIVE για να επιλέξει δύο διαφορετικά modes αντί του στάνταρ AUTO e DRIVE και να ρυθμίζει πώς θα εμπλέκεται η υβριδική λειτουργία. Τα αυτοκίνητα της σειράς iPerformance λειτουργούν αμιγώς ηλεκτρικά – με χαρτογράφηση MAX eDRIVE  – και σε ταχύτητες από 120 έως 140 km/h, ανάλογα με το μοντέλο. Η αυτονομία με πλήρως ηλεκτρική λειτουργία είναι 48 km, ανάλογα με το μοντέλο.
Ο θερμικός κινητήρας ενεργοποιείται σε υψηλό φορτίο ή υψηλή ταχύτητα.

Advertisement

Όπως στα μοντέλα BMW i3 και BMW i8, το σύστημα πλοήγησης παρουσιάζει δημόσιους σταθμούς φόρτισης. Το ευφυές σύστημα διαχείρισης ενέργειας χρησιμοποιεί τα δεδομένα πλοήγησης για να υπολογίσει μία ‘προληπτική’ στρατηγική λειτουργίας που προσδιορίζει το βέλτιστο χρόνο και διαδρομές για χρήση του ηλεκτροκινητήρα και φόρτιση της μπαταρίας μέσω ανάκτησης ενέργειας. Το BMW 360° ELECTRIC προσφέρει ειδικά προσαρμοσμένες λύσεις που επιτρέπουν ασφαλή, άμεση και ταχεία φόρτιση της μπαταρίας στο σπίτι.

Τόσο η δομή αμαξώματος από Carbon Core όσο και η τεχνολογία BMW e Drive των πολυτελών sedan με plug-in υβριδικό σύστημα κίνησης βασίζονται στην τεχνογνωσία που εξελίχθηκε στη BMW i. Η BMW 740e iPerformance με δίλιτρο βενζινοκινητήρα και απόδοση συνολικά 258PS έχει κατανάλωση μικτού κύκλου: 2.2 – 2.0 l/100 km, εκπομπές CO2 στο μικτό κύκλο: 45 g/km! Ένα οκτατάχυτο κιβώτιο μεταφέρει την ισχύ του υβριδικού συστήματος στο δρόμο μέσω των πίσω τροχών. Η μπαταρία υψηλής τάσης εξελίχθηκε ειδικά για τα plug-in υβριδικά, πολυτελή σεντάν και τοποθετείται κάτω από το πίσω κάθισμα με ελάχιστες απαιτήσεις χώρου και πλήρως προστατευμένη από συγκρούσεις.