Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Γκρίνια και νεύρα στο αεροδρόμιο

Ελλάδα 7:50
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Γκρίνια και νεύρα στο αεροδρόμιο

ΝΕΑ

Γκρίνια και νεύρα στο αεροδρόμιο

ΝΕΑ

Ιδιαίτερα αυξημένη είναι η κίνηση στο μεγαλύτερο αεροδρόμιο της χώρας, στο οποίο τα νέα δεδομένα έχουν φέρει γκρίνια και νεύρα…

Advertisement
Advertisement

Αυτά τα νέα δεδομένα έγκειται στη νέα διαμόρφωση εισόδων και εξόδων στα οδικά τμήματα πρόσβασης των αναχωρήσεων και των αφίξεων.

Πλέον αυτές ελέγχονται με αυτόματο σύστημα ανακλινόμενων μπαρών, με χρόνο διέλευσης, στάσης και εξόδου, τα 10 λεπτά.

Τόσο στις αναχωρήσεις, όσο και στις αφίξεις, οι οδηγοί πατώντας στην συσκευή των μπαρών το ανάλογο κουμπί, παίρνουν το εισιτήριο με το οποίο έχουν 10 λεπτά δωρεάν παραμονής στις δύο ευθείες των αφίξεων και αναχωρήσεων. Βγαίνοντας από αυτές, σκανάρουν το εισιτήριο στην συσκευή, για να ανοίξει η μπάρα εξόδου. Εφόσον είναι στο δεκάλεπτο δεν πληρώνουν τίποτα. Αν εη παραμονή είναι 10 με 20 λεπτά πληρώνουν 5 ευρώ. Από τα 21 λεπτά και πάνω χρεώνονται 1 ευρώ για κάθε επιπλέον λεπτό παραμονής. Το ποσό που προκύπτει μάλιστα πληρώνεται επιτόπου είτε με κάρτα-κινητό είτε με μετρητά.

Advertisement
Advertisement

Σημειώστε πως αυτό το σύστημα εφαρμόζεται εδώ και χρόνια στα περισσότερα μεγάλα ευρωπαϊκά και διεθνή αεροδρόμια.

Όμως, πολλοί επισκέπτες του αεροδρομίου δεν έχουν ενημερωθεί σχετικά, με αποτέλεσμα -παρά τις προσπάθειες του εργαζόμενου που έχει τοποθετηθεί- να υπάρχουν στιγμές… μπάχαλου στις μπάρες εξόδου, όταν καλούνταν οδηγοί να πληρώσουν το αντίτιμο.

Advertisement

Είναι χαρακτηριστικό αυτό που συνέβη μπροστά στα μάτια μας, όταν οδηγός κλήθηκε να πληρώσει 25 ευρώ, γιατί στάθμευσε στις αναχωρήσεις 40 ολόκληρα λεπτά, αποχαιρετώντας τους ταξιδιώτες που μετέφερε, πιθανότατα με έναν καφέ στην εκεί καφετέρια του εξωτερικού χώρου. Ο αποχαιρετισμός και ο καφές της κόστισε πολύ ακριβά, με αποτέλεσμα να εξανίσταται και να αρνείται να πληρώσει το ποσό αυτό, μέχρι που επενέβη η αστυνομία.

Στο μεταξύ τα εξερχόμενα οχήματα σχημάτισαν ουρά…

Advertisement

Αναμφίβολα πολλοί είναι αυτοί που έχουν ξαφνιαστεί με τα νέα δεδομένα, αφού δεν μπήκαν καν στον κόπο να διαβάσουν τις ευκρινέστατες οδηγίες και τις χρεώσεις, που έχουν τοποθετηθεί στις εισόδους, στις μπάρες. Γιατί αν διάβαζαν τις τρεις αράδες, θα γνώριζαν και θα στάθμευαν το αυτοκίνητο στο μικρής διάρκειας πάρκινγκ, δηλαδή 100 μέτρα πιο μακριά, που η δωρεάν στάθμευση είναι 20 λεπτά.

Από την άλλη βέβαια, θα έπρεπε και η διοίκηση του αεροδρομίου να ενημερώσει πιο δυναμικά το κοινό και όχι μόνο με δελτία Τύπου και videάκια αναρτημένα στο site του αεροδρομίου…

Εμείς δημοσιεύουμε και πάλι το σχετικό video για ενημέρωση των αναγνωστών μας:

Advertisement

 

ΑΚΟΜΑ:
Αλλαγές στις προσβάσεις του αεροδρομίου της Αθήνας από τις 7 Ιουνίου (+video)
Σε ποιο αεροδρόμιο χρησιμοποιούν το Citroen Ami;
Χιλιομετρική χρέωση σε όλα τα διόδια!