Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Γκάμα ηλεκτρικών από την Porsche

Ελλάδα 16:27
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Γκάμα ηλεκτρικών από την Porsche

ΝΕΑ

Γκάμα ηλεκτρικών από την Porsche

ΝΕΑ

Η άνοδος της ζήτησης των ηλεκτρικών αυτοκινήτων έχει βάλει προφανώς την Porsche στη διαδικασία έρευνας και αναζήτησης κι άλλων εναλλακτικών μοντέλων. Μετά το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό Mission E που θα δούμε τους επόμενους μήνες, η Γερμανική εταιρεία θα φέρει μια σειρά από αντίστοιχα μοντέλα στην αγορά.

Advertisement
Advertisement

 

Του ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΜΠΟΪΔΑΝΗ

Advertisement
Advertisement

Η αύξηση της ζήτησης των ηλεκτρικών αυτοκινήτων έχει αναγκάσει όλους σχεδόν τους mainstream κατασκευαστές να ασχοληθούν με αυτή την κατηγορία των αυτοκινήτων. Αυτή τη στιγμή, το σίγουρο μοντέλο με το οποίο θα ξεκινήσει η Porsche την εμπλοκή της στην αγορά των ηλεκτρικών μοντέλων, είναι το Mission E. Το sport sedan αυτοκίνητο που «σημαδεύει» τα μοντέλα της Tesla.

P15_0783_a4_boi-1000aΑκόμα και από αυτό το δεδομένο, προκύπτει πως οι παραλλαγές του Mission E θα είναι παραπάνω από μια και θα καλύπτουν μεγάλο εύρος επιλογών αμιγώς ηλεκτρικών αυτοκινήτων. Αυτό που μένει να αποκαλυφθεί είναι το θέμα της ονομασίας και πως θα χειριστεί η Porsche το –μέχρι στιγμής- επιτυχημένο Mission E ως χαρακτηριστικό όνομα. Ένα ακόμα στοιχείο που «οδηγεί» τις εξελίξεις προς την ηλεκτροκίνηση για το μέλλον της Porsche, είναι πως η παγκόσμια ζήτηση της Panamera E-Hybrid φτάνει το 60% του συνόλου των παραγγελιών του μοντέλου.

porsche-mission-e-close-tesla-6-copy-boi-640

Advertisement

Ο στόχος της Porsche είναι τα πωλούνται 20.000 Mission E κάθε χρόνο, ένα νούμερο που θα κάνει πολύ σημαντικό παίκτη στην κατηγορία των ηλεκτρικών, τη Γερμανική εταιρεία. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, η βασική έκδοση του Mission E, θα κοστίζει περίπου 85.000$ (72.000€) στις Η.Π.Α.

porsche-mission-e-close-tesla-8-copy-boi-530

Advertisement