Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Γιοτ από τη Mercedes-Benz!

Ελλάδα 18:27
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Γιοτ από τη Mercedes-Benz!

ΝΕΑ

Γιοτ από τη Mercedes-Benz!

ΝΕΑ

Η γερμανική εταιρεία κατασκευής πολυτελών επιβατικών αυτοκινήτων καθώς και φορτηγών, Mercedes-Benz, εκτός από τη στεριά, ασχολείται και με τη θάλασσα. Πρόσφατα αποκάλυψε το γιοτ με όνομα Arrow 460 Granturismo! ΤΗΣ ΒΑΣΙΛΙΚΗΣ ΓΕΩΡΓΑΚΗ (twitter.com/vassilikigew)

Advertisement
Advertisement

Εμφανίστηκε για πρώτη φορά ως σχεδιαστική φιλοσοφία στο Σόου των Γιοτ στο Μονακό το 2012 και τώρα είναι πραγματικό. Κατασκευασμένο σε συνεργασία με την εταιρεία Silver Arrows Marine, το Granturismo έχει απίστευτα κομψές γραμμές. Φουτουριστικό και ταυτόχρονα κλασάτο, κάτι που η Mercedes-Benz θέλει να πετυχαίνει και με τα αυτοκίνητά της.

mercedes-benz-yacht-a640

Είναι 14,14 μέτρα σε μήκος και 3,97 μέτρα σε πλάτος, ενώ εξοπλίζεται με δύο κινητήρες 480 ίππων. Το εσωτερικό διαθέτει ξύλο ευκαλύπτου και δερμάτινα καθίσματα. Μπορεί να φιλοξενήσει έως και 10 επιβάτες. Κάτω από τις κομψές γραμμές του υπάρχει ένα ζευγάρι Yanmar μηχανές πλοίων ντίζελ, οι οποίες παράγουν συνολικά 960 ίππους. Σε ήρεμη θάλασσα έχει τελική ταχύτητα 71 km/h.

Advertisement
Advertisement

«Θέλαμε να δημιουργήσουμε κάτι το ιδιαίτερο», λέει ο Gorden Wagener, επικεφαλής σχεδιασμού της Mercedes-Benz, «και σε αυτό που έχουμε καταλήξει είναι πράγματι μοναδικό.Το ασημί βέλος της θάλασσας ξεχωρίζει άλλωστε για την πολυτέλεια, το στυλ και την ευχαρίστηση που προσφέρει στους πελάτες της μάρκας».

mercedes-benz-yacht-b640

Σύμφωνα με την Mercedes, το γιοτ σχεδιάστηκε για πρώτη φορά το 2010 και αργότερα υποβλήθηκαν τα σχέδια, ώστε να ξεκινήσει η παραγωγή του. Τον Απρίλιο του τρέχοντος έτους το σκάφος ολοκληρώθηκε και μάλιστα πριν λίγο καιρό έκανε το παρθενικό του ταξίδι από την ακτή της Νίκαιας, στη Γαλλία. Μόνο 10 γιοτ Granturismo θα κατασκευαστούν και η ακριβής τιμή τους δεν έχει ακόμη ανακοινωθεί. Φημολογείται βέβαια ότι θα κυμανθεί γύρω στα 1,7 εκατομμύρια δολάρια.

Advertisement

 

 

Advertisement