Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Γιορτάζοντας τα 55 χρόνια του MINI

Ελλάδα 15:55
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Γιορτάζοντας τα 55 χρόνια του MINI

ΝΕΑ

Γιορτάζοντας τα 55 χρόνια του MINI

ΝΕΑ

Τα μέλη της κοινότητας του κλασικού Mini και του νέου MINI συναντήθηκαν στην περιοχή του Κεντ στην Αγγλία για να γιορτάσουν την 55η επέτειο του πιο επιτυχημένου και δημοφιλούς βρετανικού μικρού αυτοκινήτου.

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΣΕΪΤΑΝΙΔΗ (twitter.com/SeitanF1)

Συγκεντρώθηκαν δεκάδες οχήματα, με πολλές μάλιστα εντυπωσιακές παραλλαγές του εικονικού μοντέλου. Κάποια εκθέματα ήταν πραγματικά κοσμήματα όπως ένα από τα πρώτα μοντέλα που χρονολογείται από το 1960, ένα κλασικό Mini Clubman Estate και ένα κλασικό 25 Special Edition Mini από το 1984 αλλά και ένα από τα τελευταία κλασικά Mini παραγωγής 2000.

Ανάμεσα στους επίτιμους προσκεκλημένους της επετειακής εκδήλωσης ήταν ο Paddy Hopkirk, που πέτυχε την πρώτη νίκη της μάρκας στο Ράλι Μόντε Κάρλο με Mini Cooper S πριν από 50 χρόνια και ο Russ Swift ο οποίος εντυπωσίασε τους παρευρισκόμενους με μερικά μοναδικά οδηγικά stunt.

Advertisement
Advertisement

Η Διεθνής Συνάντηση Mini – International Mini Meeting (IMM) πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά στη Γερμανία το 1978 – εκείνη την εποχή ήταν μία σχετικά μικρής κλίμακας τριήμερη εκδήλωση τύπου κάμπινγκ. Ωστόσο, η δημοτικότητά της αυξανόταν κάθε χρόνο και οι οπαδοί ήταν πρόθυμοι να ταξιδεύουν όλο και πιο μακριά, μέχρι που οι διοργανωτές τελικά αποφάσισαν να τη μετατρέψουν σε διεθνή συνάντηση. Το IMM γίνεται σε διαφορετική χώρα κάθε χρόνο, αλλά επιστρέφει στη Βρετανία ανά πενταετία για τον εορτασμό της επετείου της μάρκας τον Αύγουστο.

Διαβάστε περισσότερο για τις πεντέμιση δεκαετίες ζωής του MINI πατώντας εδώ.

Advertisement