Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Γιατί ξενυχτούν δίπλα στις αντλίες του βενζινάδικου;

Ελλάδα 10:28
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Γιατί ξενυχτούν δίπλα στις αντλίες του βενζινάδικου;

ΝΕΑ

Γιατί ξενυχτούν δίπλα στις αντλίες του βενζινάδικου;

ΝΕΑ

Αν δεν σας παίρνει ο ύπνος με την σκέψη για το πότε θα πέσουν οι τιμές της βενζίνης, υπάρχει μία λύση να κοιμηθείτε αγκαλιά με την… αντλία. Kαι με εφιάλτες τις τιμές των καυσίμων.

Advertisement
Advertisement

Η εικόνα ενός κανονικού δωματίου ξενοδοχείου στο χώρο ανεφοδιασμού ενός βενζινάδικου δεν είναι κάποια στημένη φωτογραφία για μία διαφημιστική καμπάνια.

Στην πράξη πρόκειται για μία τρελή ιδέα που είχαν δύο αδέλφια από την Ελβετία, ο Frank και Patrik Riklin πίσω στο 2016, να δημιουργήσουν αυτό που αποκαλούν “Null Stern Hotel” ή στα ελληνικά “Ξενοδοχείο Μηδέν Αστέρων”.

Όπως βλέπουμε από την εικόνα, πρόκειται για ένα αληθινό δωμάτιο ξενοδοχείου με όλες του τις λεπτομέρειες, με μόνη διαφορά ότι δεν έχει τοίχους. Βρίσκεται εκτεθειμένο σε όλα όσα συμβαίνουν στον γύρω χώρο, από την φασαρία των αυτοκινήτων έως τα καυσαέρια των οχημάτων που ανεφοδιάζονται στο βενζινάδικο.

Advertisement
Advertisement

Μάλιστα όσοι θέλουν να “νοικιάσουν” αυτό το δωμάτιο και να μοιραστούν την εμπειρία, έχουν στην διάθεσή τους αρκετές από τις ανέσεις ενός ξενοδοχείου, μέχρι και πρωϊνό στο κρεβάτι ή φαγητό και ποτά.

Η όλη ιστορία είναι μέσα στα πλαίσια μίας ιδιαίτερης αντίληψης που έχει ο σχεδιαστής του όλου πρότζεκτ για μία πιο “ζωντανή” έκφραση της τέχνης του, έχοντας ήδη στο ενεργητικό του αντίστοιχα “δωμάτια” όπως επάνω σε ένα βουνό στις Ελβετικές Άλπεις.

Advertisement

H τελευταία υλοποίησή τους πάντως στο βενζινάδικο κάθε άλλο παρά σε ειδυλλιακό χώρο είναι και ούτε εξασφαλίζει κάποια στοιχειώδη ηρεμία στους “πελάτες”. Ιδίως όταν εκτός από τους θορύβους και τον γενικότερο χαμό έχουν να αντιμετωπίσουν και τις εξωφρενικές τιμές των καυσίμων να κρέμονται πάνω από τα κεφάλια τους.

Μία νύχτα πάντως σε αυτό το “ξενοδοχείο”, με τον δικό σας μπάτλερ  και με όλες τις ανέσεις συν φαγητό, θα σας κοστίσει γύρω στα 300 ευρώ. Η τιμή αυτή περιλαμβάνει το αντίτιμο ενός κανονικού ξενοδοχείο σε περίπτωση που βρέξει. Όχι, όμως δώρο το γέμισμα ενός ρεζερβουάρ, καθώς αυτό θα κόστιζε περισσότερο και από την διανυκτέρευση σε αυτό το μοναδικό ξενοδοχείο των μηδενικών αστεριών αλλά πολύ υψηλών… οκτανίων.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Θεσσαλονίκη: Κίνημα “δεν πληρώνω” στα βενζινάδικα!
Σοκ! Τα βενζινάδικα μειώνουν ώρες λειτουργίας και υπαλλήλους!
Η Shell μετατρέπει βενζινάδικα σε σταθμούς φόρτισης ηλεκτρικών