Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Γιατί το νέο Κia Niro PHEV δεν έχει όπισθεν;

Ελλάδα 3:30
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Γιατί το νέο Κia Niro PHEV δεν έχει όπισθεν;

ΝΕΑ

Γιατί το νέο Κia Niro PHEV δεν έχει όπισθεν;

ΝΕΑ

Το νέο Kia Niro PHEV έχει πολύ ενδιαφέροντα τεχνικά χαρακτηριστικά και μία έξυπνη προσέγγιση για το πως κινείται προς τα πίσω. .

Advertisement
Advertisement

Αν και παρουσιάστηκε το Νοέμβριο του 2021, η Kia μόλις πρόσφατα ανακοίνωσε τις τεχνικές προδιαγραφές του Niro δεύτερης γενιάς. Και το ενδιαφέρον εστιάζεται στις plug-in υβριδικές και αμιγώς ηλεκτρικές εκδόσεις του αυτοκινήτου, οι οποίες έχουν κάποια πολύ ενδιαφέροντα χαρακτηριστικά.

Αρχικά, το νέο Niro PHEV χρησιμοποιεί τον ίδιο κινητήρα 1,6 λίτρων της απλής υβριδικής έκδοσης. Και στις δύο περιπτώσεις χρησιμοποιείται ένα νέο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη, με έξι σχέσεις και κατά 2,3 κιλά ελαφρύτερο από το προηγούμενο μοντέλο,.

Για να υπάρξει αυτή η μείωση του βάρους, η εταιρία έχει προχωρήσει σε μία πολύ πρωτότυπο κίνηση, αφαιρώντας την όπισθεν. Και για να κινηθεί το αυτοκίνητο προς τα πίσω χρησιμοποιεί απλά το ηλεκτρικό του μοτέρ.

Advertisement
Advertisement

Το νέο Niro PHEV χρησιμοποιεί ένα ηλεκτρικό μοτέρ των 62 kW με την συνδυασμένη ισχύ να ανεβαίνει στους 182 ίππους. Επίσης εφοδιάζεται με νέα μπαταρία, που ανεβαίνει στις 11,1 kWh από τις 8,9 kWh που υπήρχε στο προηγούμενο μοντέλο. Ανεβασμένη είναι και η αυτονομία που φθάνει στα 65 χιλιόμετρα με βάση το πρότυπο WLTP.

To ηλεκτρικό Νio αποδίδει 205 ίππους και μέγιστη ροπή 255 Nm. Επιταχύνει στα 100 χλμ/ώρα από στάση σε 7,8 δευτερόλεπτα και η τελική του ταχύτητα φθάνει τα 167 χλμ/ώρα. Χρησιμοποιεί μία μπαταρία των 64,8 kWh και η αυτονομία υπολογίζεται σε 463 χιλιόμετρα με βάση το πρότυπο WLTP.

Advertisement

Σε ταχυφορτιστή DC φορτίζει από το 10 έως το 80% σε 43 λεπτά. Το νέο μοντέλο μπορεί επίσης να δώσει ρεύμα σε εξωτερικές συσκευές μέχρι τις 3 kWh.

Advertisement

To νέο ηλεκτρικό Niro EV είναι πιο πρακτικό από το προηγούμενο μοντέλο καθώς έχει και εμπρός πορτ-μπαγκάζ με χωρητικότητα 20 λίτρων. Μεγαλύτερος είναι και ο πίσω χώρος φθάνοντας τα 475 λίτρα, ενώ το PHEV είναι στα 384 λίτρα.

Eίναι το πρώτο μοντέλο της Kia που βασίζεται στο πλαίσιο Κ3 και θα έρθει στην Ευρώπη μέσα στους επόμενους μήνες.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Αυτό είναι το νέο πλήρως υβριδικό Kia Niro (+video)
Το νέο Kia Niro με μεγάλη αυτονομία (video)
Επίσημο: Παγκόσμιο ντεμπούτο για το νέο Kia Niro