Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Γιατί το κατεστραμμένο λεωφορείο έγινε viral

Ελλάδα 22:42
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Γιατί το κατεστραμμένο λεωφορείο έγινε viral

ΝΕΑ

Γιατί το κατεστραμμένο λεωφορείο έγινε viral

ΝΕΑ

Η εικόνα ενός κατεστραμμένου λεωφορείου εμπνέει δέος, φόβο και ίσως λύπη. Όμως φωτογραφία που δημοσίευσε ο Sergio Odeith προκάλεσε θαυμασμό και μας κέντρισε το ενδιαφέρον.

Advertisement
Advertisement

 

Ο Odeith, ένας καλλιτέχνης γκράφιτι, που εντυπωσίασε χιλιάδες χρήστες του διαδικτύου αυτήν την εβδομάδα όταν δημοσίευσε το τελευταίο έργο του στο Instagram. Σε λιγότερο από 7 ώρες από τη δημοσίευση, η ανάρτησή του είχε συγκεντρώσει την αντίδραση 80.000 ανθρώπων ενώ η αξία των έργων του πολλαπλασιάστηκε.

Advertisement
Advertisement

Ο 43χρονος graffiti artist είναι γνωστός για την κατασκευή εξαιρετικών 3D σχεδίων κυρίως γιγάντιων εντόμων, αυτή τη φορά ο καλλιτέχνης αποφάσισε να χρησιμοποιήσει τα σπρέι του για να μετατρέψει ένα τσιμεντένιο μπλοκ σε ένα εγκαταλελειμμένο μισοκατεστραμμένο λεωφορείο. Οι λεπτομέρειες είναι τόσο εντυπωσιακές ώστε όποιος κοιτάζει τις τελικές φωτογραφίες του έργου για πρώτη φορά, πιστεύει ότι βλέπει ένα πραγματικό λεωφορείο.

«Όταν είδα το σημείο με κάποιους φίλους μου δεν είχα έμπνευση. Δεν πήρα ούτε καν τα σπρέι από το αυτοκίνητό μου» δήλωσε και πρόσθεσε: «Όταν επέστρεψα στο σπίτι μου είδα ειδήσεις στην τηλεόραση, κοιμήθηκα και την επόμενη ημέρα θυμήθηκα κάποια πλάνα από ταραχές και ήρθε η ιδέα του λεωφορείου με χτυπημένα πολλά μέρη του». Για να δημιουργηθεί το σχέδιο αυτού του λεωφορείου ο Πορτογάλος χρειάστηκε περίπου 10 ώρες και 30 σπρέι».

Advertisement

«Ζωγράφιζα από τότε που ήμουν μικρό παιδί, αλλά ποτέ δεν περίμενα να φτάσω τόσο μακριά και να δημιουργώ έργα με τρισδιάστατη προοπτική» δήλωσε ο Odeith και πρόσθεσε πως θα ταξιδεύσει στην Ελβετία και την Αυστραλία όπου τον έχουν καλέσει για να αναμορφώσει κάποιους χώρους εκεί.

Advertisement