Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Γιατί παίρνει παράταση το flyover της Θεσσαλονίκης;

Ελλάδα 17:46
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Γιατί παίρνει παράταση το flyover της Θεσσαλονίκης;

ΝΕΑ

Γιατί παίρνει παράταση το flyover της Θεσσαλονίκης;

ΝΕΑ

Το χρονοδιάγραμμα των έργων κατασκευής στην Περιφερειακή, παρατείνεται για 5 μήνες.

Advertisement
Advertisement

Την πρώτη του παράταση πήρε το έργο για την κατασκευή του flyover στην Περιφερειακή Θεσσαλονίκης.

Με απόφαση του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών μετατέθηκε το χρονοδιάγραμμα των έργων κατά πέντε μήνες και η ολοκλήρωση τους, από τις 18 Δεκεμβρίου 2026 πήγε πλέον στις 14 Μαΐου 2027.

Όπως αναφέρεται, η απόφαση λήφθηκε καθώς η έναρξη των εργασιών ήταν αρχικά προγραμματισμένη για τις 16 Ιουνίου 2023, δηλαδή κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου. Τελικά τα έργα ξεκίνησαν στις 10 Νοεμβρίου 2023, με αποτέλεσμα το αρχικό χρονοδιάγραμμα να πάει πίσω, για διάστημα περίπου 5 μηνών.

Advertisement
Advertisement

Παράλληλα αυτή η καθυστέρηση αναγνωρίζεται ως «Γεγονός Αποζημίωσης» και συνεπάγεται απαλλαγή του σχήματα “Κέδρινος Λόφος” (σ.σ. δηλαδή το σχήμα AVAXMYTILINEOS) από την υποχρέωση καταβολής ποινικών ρητρών κατά το χρονικό διάστημα από 18-12-2026 έως 14-5-2027. Η αποζημίωση συνίσταται στις πρόσθετες δαπάνες λόγω της καθυστέρησης έναρξης εκτέλεσης των Εργασιών, η οποία θα οριστικοποιηθεί μετά την υποβολή όλων των απαιτούμενων σχετικών αποδεικτικών στοιχείων από τον ΙΦΣ και την εξέταση τους από την Αναθέτουσα Αρχή.

Ο συνολικός χρόνος των κατασκευών παραμένει στα 3,5 χρόνια (42 μήνες) και ουσιαστικά συμπαρασύρεται χρονικά από την πεντάμηνη μετάθεση της έναρξης των έργων.

Παράλληλα όπως αναφέρεται στην ίδια απόφαση, το υποβληθέν Χρονοδιάγραμμα Εργασιών:

  • Καλύπτει όλα τα επιμέρους τμήματα των Εργασιών Μελέτης και Κατασκευής, σύμφωνα με την Τεχνική Προσφορά, τη Σύμβαση Σύμπραξης και τα Παραρτήματα αυτής, ιδίως τις Προδιαγραφές Έργου (Παράρτημα 2), καθώς και σύμφωνα με την Τεχνική Προσφορά του ΙΦΣ, επίσης περιλαμβάνει όλη την αλληλουχία των αναγκαίων και σκόπιμων ενεργειών αναφορικά με την εκτέλεση των Εργασιών και την εκπόνηση των Μελετών.
  • Περιλαμβάνει τα επιμέρους χρονοδιαγράμματα μελετών και κατασκευών, τον απαιτούμενο μηχανολογικό εξοπλισμό και τα μέσα για την υλοποίηση των εργασιών, την προμήθεια υλικών και εξοπλισμού τα οποία αποτυπώνονται σε αντίστοιχο διάγραμμα GANTT.
Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Ένα απίστευτο έργο γίνεται στην Λευκάδα
Πότε θα ολοκληρωθεί το βόρειο τμήμα του Ε65;
Το 2024 ορόσημο για 10 μεγάλα έργα