Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Γιατί η πρεμιέρα της Lamborghini Huracan EVO έγινε στη… Ρωσία;

Ελλάδα 23:14
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Γιατί η πρεμιέρα της Lamborghini Huracan EVO έγινε στη… Ρωσία;

ΝΕΑ

Γιατί η πρεμιέρα της Lamborghini Huracan EVO έγινε στη… Ρωσία;

ΝΕΑ

Η «καυτή» Lamborghini Huracan EVO έκανε μόλις πριν λίγες ημέρες την πρεμιέρα της, με την κορυφαία ιταλική μάρκα να επιλέγει για την Ευρωπαϊκή της πρώτη όχι κάποια περιοχή της Ιταλίας, της Νότιας ή Κεντρικής Ευρώπης, αλλά την Ρωσία!

Advertisement
Advertisement

Η Ευρωπαϊκή πρεμιέρα την νέα Huracan EVO έγινε λοιπόν στη Μόσχα στις 7 Φεβρουαρίου, μια επιλογή που εν πρώτοις δείχνει παράξενη αφού πολύ σπάνια επιλέγεται η πρωτεύουσα της Ρωσίας ή κάποια άλλη πόλη της χώρας ιδίως αυτή την εποχή για να ντεμπουτάρει ένα νέο μοντέλο – πόσο μάλλον ένα supercar.

Ωστόσο, οι λόγοι για αυτή την επιλογή έχουν να κάνουν με το γεγονός ότι στη Ρωσία οι πωλήσεις της Lamborghini την περσινή χρονιά εμφάνισαν πολύ μεγάλη αύξηση (2,3 φορές περισσότερες από ό,τι το 2017), φθάνοντας τα 72 αυτοκίνητα ευνοούμενες και από το λανσάρισμα της νέας Urus, του πρώτου SUV στην ιστορία της μάρκας.

Παράλληλα, με την Ευρωπαϊκή Ένωση να καθιστά συνεχώς πιο αυστηρά τα όρια των ρύπων των νέων αυτοκινήτων που πωλούνται εντός των κόλπων της, εταιρείες όπως η Lamborghini είναι λογικό να στραφούν σιγά-σιγά όλο και περισσότερο προς αγορές όπως η ρωσική, που δεν εμπίπτουν στις ίδιες νόρμες ρύπων και δεν έχουν περιορισμούς, εξ ου και η πρεμιέρα της νέας Huracan EVO στη Μόσχα.

Advertisement
Advertisement

Από εκεί και πέρα, η νέα Lamborghini Huracan EVO στη Ρωσία θα κοστίζει 16.380.164 ρούβλια (220.000 ευρώ), όσο δηλαδή και στην υπόλοιπη Ευρώπη, με τις πρώτες παραδόσεις στους νέους ιδιοκτήτες να γίνονται στα τέλη του 2019.