Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Γιατί έμεινε για επτά ώρες κλειστή η Αθηνών – Κορίνθου

Ελλάδα 13:16
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Γιατί έμεινε για επτά ώρες κλειστή η Αθηνών – Κορίνθου

ΝΕΑ

Γιατί έμεινε για επτά ώρες κλειστή η Αθηνών – Κορίνθου

ΝΕΑ

Μεγάλη οι ταλαιπωρία χιλιάδων οδηγών χτες στην Εθνική Οδό Αθηνών Κορίνθου, οι οποίοι αναγκάστηκαν να ακινητοποιηθούν για επτά ολόκληρες ώρες. Τι εξηγήσεις δίνουν ΕΛ.ΑΣ. και Πυροσβεστική;

Advertisement
Advertisement

Στη μεγάλη επιχείρηση της πυροσβεστικής υπηρεσίας που εκτυλίχθηκε με στόχο τόσο την αντιμετώπιση της φωτιάς όσο και την ασφαλή μεταφορά των 7,2 τόνων υγροποιημένου αερίου που φορτωμένο στο βυτιοφόρο είχε τυχόν διαρροές, αναφέρθηκε ο εκπρόσωπος της πυροσβεστικής, Γιώργος Κοντογιάννης, το πρωί της Παρασκευής.

Ανέφερε πως το γεγονός που η εθνική οδός Αθηνών-Κορίνθου παρέμεινε κλειστή για 7 ώρες δεν ήταν τυχαίο. «Μετά την αρχική κατάσβεση της φωτιάς, διαπιστώσαμε ότι υπήρχε διαρροή από το βυτιοφόρο, κάτι που απαιτούσε άμεση επέμβαση για την ασφαλή απομάκρυνση του φορτίου…», είπε ο κ. Κοντογιάννης.

Για να τονίσει το πόσο κρίσιμο ήταν το έργο που επιτελέστηκε, υπογράμμισε τη χρήση εργαλείων «αντιεκρηκτικού χαρακτήρα», τονίζοντας την πολυπλοκότητα της επιχείρησης.

Advertisement
Advertisement

«Η ασφάλεια των πολιτών ήταν πάνω από όλα. Είναι λυπηρό που προκλήθηκε ταλαιπωρία στους οδηγούς, αλλά πρέπει να εκτιμήσουμε ότι δεν είχαμε καμία ατυχία», δήλωσε στην ΕΡΤ.

Την τραγική σύγκρουση που συνέβη το 1999 στα Καμένα Βούρλα, όταν ένα ΙΧ συγκρούστηκε με βυτιοφόρο που μετέφερε προπάνιο, αναφέρθηκε ως παράδειγμα των κινδύνων.

Advertisement

«Κάθε βήμα της επιχείρησης ήταν υπό αυστηρό έλεγχο. Δεν θα μπορούσαμε να διακινδυνεύσουμε την ασφάλεια κανενός», τόνισε.

Σε κοινή ανακοίνωση, ΕΛΑΣ και πυροσβεστική επισήμαναν την εξαιρετική δυσκολία της επιχείρησης. Το συντονισμένο έργο των δύο αρχών στόχευε στην ασφαλή μετακίνηση του εύφλεκτου υλικού.

Advertisement

Ο οδηγός του βυτιοφόρου συνελήφθη από ανακριτικούς της πυροσβεστικής για περαιτέρω διερεύνηση.

φωτο: Eurokinisi

ΑΚΟΜΑ:
Video: Ατυχήματα, πυρκαγιές, παλαιότητα, υγραέριο, λάστιχα, ΚΤΕΟ…
Που βάζουν τα… σκληρά ραντάρ ταχύτητας στην Εθνική;
Άνοιξε η Αθηνών-Κορίνθου – Ολοκληρώθηκε η μετάγγιση

Advertisement