Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Απίστευτο γιατί ανακαλείται η καινούργια Lamborghini Countach

Ελλάδα 16:43
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Απίστευτο γιατί ανακαλείται η καινούργια Lamborghini Countach

ΝΕΑ

Απίστευτο γιατί ανακαλείται η καινούργια Lamborghini Countach

ΝΕΑ

Συμβαίνει και στις καλύτερες οικογένειες, όπως λέμε. Η Lamborghini αναγκάστηκε να ανακαλέσει τις νέες Countach LPI 800-4 που έχουν παραδοθεί ήδη στους ιδιοκτήτες τους για να διορθώσει μια ατέλεια η οποία είναι σημαντική.

Advertisement
Advertisement

H Lamborghini δημιούργησε την Countach LPI 800-4 για να τιμηθούν τα 50 χρόνια από την παρουσίαση του μοντέλου. Η ιταλική εταιρεία έχει ανακοινώσει ότι θα κατασκευάσει μόνο 112 συλλεκτικά οχήματα, αριθμός που αντιστοιχεί σε αυτόν της κωδικής ονομασίας «LP 112» την οποία είχε η αρχετυπική Countach κατά τη διάρκεια εξέλιξής της.

Τα πρώτα αυτοκίνητα του καινούργιου supercar έχουν παραδοθεί στους ιδιοκτήτες τους αλλά φαίνεται ότι αυτοί θα πρέπει να τα επιστρέψουν στην αντιπροσωπεία, καθώς η Lamborghini ανακοίνωσε την ανάκλησή του για έλεγχο και ενδεχομένως και για επιδιόρθωση.

Advertisement
Advertisement

Ο λόγος; Σύμφωνα με έγγραφο του «NHTSA», του Οργανισμού Εθνικής Ασφάλειας Κυκλοφορίας Αυτοκινητοδρόμων του Υπουργείου Μεταφορών των ΗΠΑ, υπάρχει η πιθανότητα να αποκολληθεί και να εκτοξευθεί από το αμάξωμα το πίσω προστατευτικό κάλυμμα του κινητήρα ενόσω η Countach LPI 800-4 βρίσκεται εν κινήσει, με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί κάποιο ατύχημα για όσους ακολουθούν.

Προς το παρόν έχει συμβεί μόνο ένα τέτοιο περιστατικό, ωστόσο τα στελέχη του αμερικανικού Οργανισμού έδρασαν αμέσως ενημερώνοντας τη Lamborghini. Η εταιρεία έστειλε ήδη επιστολή σε εννέα πελάτες της στις ΗΠΑ με την οποία τους ζητά να πάνε το αυτοκίνητό τους για έλεγχο.

Advertisement

Θυμίζουμε ότι η Countach LPI 800-4 βασίστηκε στη Sian κάτι που σημαίνει ότι έχει τον κινητήρα της τελευταίας. Αυτός είναι V12, έχει χωρητικότητα 6.498 κ. εκ. και διαθέτει ήπιο υβριδικό σύστημα 48 V. H μέγιστη συνδυαζόμενη ισχύς του (στην Countach LPI 800-4) είναι 815 ίπποι/8.500 σ.α.λ. Το αυτοκίνητο επιταχύνεται από τα 0-100 χλμ./ώρα σε 2,8 δευτερόλεπτα και η τελική ταχύτητά του είναι 355 χλμ./ώρα.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Πώς θα είναι η πρώτη ηλεκτρική Lamborghini;
Θέλεις Lamborghini; Υπομονή…
Οδηγούμε την Lamborghini Huracan Tecnica