Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Γιατί αλλάζει όνομα η Daimler;

Ελλάδα 5:03
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Γιατί αλλάζει όνομα η Daimler;

ΝΕΑ

Γιατί αλλάζει όνομα η Daimler;

ΝΕΑ

H γνωστή σε όλους Daimler, πρόκειται σύντομα να μετονομαστεί σε Mercedes-Benz ως αποτέλεσμα μιας μαζικής εταιρικής αλλαγής της στρατηγικής του συγκεκριμένου ομίλου.

Advertisement
Advertisement

Σε μια κίνηση που έχει σχεδιαστεί για να επικεντρωθεί στις μηδενικές εκπομπές CO2, με γνώμονα επίσης το μελλοντικό λογισμικό της εταιρίας, το εποπτικό συμβούλιο αλλά και το διοικητικό συμβούλιο της Daimler συμφώνησαν να αξιολογήσουν τα σχέδια για μια ξεχωριστή πορεία της Daimler Truck, της εταιρίας δηλαδή που αφορά στα φορτηγά και λεωφορεία του ομίλου. Μα γιατί συμβαίνει αυτό;

«Η Mercedes-Benz Cars & Vans και η Daimler Truck & Buses είναι διαφορετικές εταιρίες με συγκεκριμένες ομάδες πελατών, τεχνολογικές διαδρομές και κεφαλαιακές ανάγκες», δήλωσε ο Ola Källenius, Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Daimler και της Mercedes-Benz. “Και οι δύο εταιρείες δραστηριοποιούνται σε βιομηχανίες που αντιμετωπίζουν σημαντικές τεχνολογικές και διαρθρωτικές αλλαγές”, τόνισε με νόημα.

Εκτός από την επιχειρηματική σημασιολογία, η κίνηση επιτρέπει την περαιτέρω εξέλιξη τεχνολογίας φιλικής προς το περιβάλλον τόσο για φορτηγά όσο και λεωφορεία – και ναι, αυτό περιλαμβάνει επίσης και επιβατικά αυτοκίνητα. Για τους άγνωστους, η Daimler Truck έχει ήδη ορίσει τα βήματά της σε ότι αφορά στο μέλλον με ουσιαστική έρευνα σε ηλεκτρικές μπαταρίες, τεχνολογία κυψελών καυσίμου, ακόμη και αυτόνομη οδήγηση.

Advertisement
Advertisement

Το ζήτημα της αυτονομίας πιθανότατα θα προκαλέσει εκκαθαρίσεις ξεκαθαρίζοντας το τοπίο, αλλά έχουμε ήδη διαπιστώσει πως η τεχνολογία εξελίσσεται ολοένα και περισσότερο.

Ανεξάρτητα από αυτό, η συγκεκριμένη κίνηση έχει ιδιαίτερο νόημα, διότι κάθε εταιρεία ξεχωριστά γνωρίζει καλύτερα πώς να εξυπηρετεί την πελατειακή της βάση. Το βλέπουμε ήδη με τη Daimler Truck, καθώς αυτός ο γίγαντας της βιομηχανίας στέκεται ήδη ως ο μεγαλύτερος παραγωγός φορτηγών και λεωφορείων στον κόσμο σε ολόκληρη την Ευρώπη, τη Βόρεια Αμερική, την Ασία και πολλές άλλες χώρες του πλανήτη.

Advertisement

Διαβάστε ακόμη:

H Daimler γίνεται Mercedes-Benz και Daimler Truck

Advertisement

Οι τελευταίες πληροφορίες πριν την πρεμιέρα της Mercedes-Benz EQA

Σε πλήρη εξέλιξη οι δοκιμές της ηλεκτρικής Mercedes-Benz EQS

 

Advertisement