ΝΕΑ

Ghostbusters After Life: Το trailer της νέας ταινίας και η επιστροφή της Ecto-1 Cadillac (+video)

Ελλάδα 5:52
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ghostbusters After Life: Το trailer της νέας ταινίας και η επιστροφή της Ecto-1 Cadillac (+video)

ΝΕΑ

Ghostbusters After Life: Το trailer της νέας ταινίας και η επιστροφή της Ecto-1 Cadillac (+video)

ΝΕΑ

Το πρώτο trailer για την ταινία «Ghostbusters: Afterlife» βγήκε στην δημοσιότητα και εμείς είδαμε σε αυτό την επιστροφή ενός εικονικού κινηματογραφικού οχήματος: Του ghost-mobile Ecto-1, (ένα πρώην ασθενοφόρο Cadillac του 1959).

Advertisement
Advertisement

 

Η πλοκή της νέας ταινίας, που χρονολογείται πολύ μετά τα γεγονότα των δύο πρώτων, ακολουθεί την μητέρα δύο παιδιών Callie (Carrie Coon), και τα δύο παιδιά της Phoebe (Mckenna Grace) και ο Travis (Finn Wolfhard) καθώς μετακομίζουν στο αγρόκτημα του παππού τους στην πόλη Summerville της Οκλαχόμα, όπου υπάρχουν πολλά περίεργα παλαιά παρατημένα εργαλεία των Ghostbusters. Τα πράγματα πάνε στραβά, καθώς τα φαντάσματα επιστρέφουν για να τρομοκρατήσουν το Summerville, αφήνοντας τα παιδιά να τα… κυνηγήσουν με τα εργαλεία κειμήλια των κυνηγών φαντασμάτων με την ελπίδα να σώσουν την πόλη.

Advertisement
Advertisement

Βοηθός τους (φυσικά) είναι το Ecto-1, το οποίο ήταν ξεχασμένο στον αχυρώνα. Η Cadillac εμφανίζεται καθαρά τα τελευταία 30 δευτερόλεπτα του trailer, όταν ο Tavis, η Phoebe και η συμμορία των φίλων τους καταδιώκουν τα φαντάσματα και ανακαλύπτουν τα μοναδικά χαρακτηριστικά του αυτοκινήτου – όπως το κάθισμα του πυροβολητή. Πως βρέθηκαν τα εργαλεία των Ghostbuster σε μία φάρμα στην Flyover Country; Ο Dr Egon Spengler, από τους αυθεντικούς Ghostbuster, (Harold Ramis)ήταν ιδιοκτήτης της φάρμας.

Advertisement

Η επιστροφή της Cadillac είναι ένα όμορφο θέαμα για τις ταινίες franchise, που είχαν ένα sequel το 2016, όχι τόσο επιτυχημένο. Το Ecto-1 ήταν και μένει ένα σημαντικό στοιχείο της ταινίας, που στέκεται άνετα δίπλα στην στην Eleanor από το «Σε 60 δευτερόλεπτα», την  Pontiac Trans Am από το «Smokey και Bandit» ή το DeLorean DMC-12 από τις ταινίες «Επιστροφή στο μέλλον». Το λευκό αμάξωμα του Ecto-1, τα κόκκινα πτερύγια και το λογότυπο των Ghostbusters με όλα τα gadgets και τα gizmos θα εμφανιστεί ξανά στην μεγάλη οθόνη.

Advertisement

Ghostbusters: Afterlife σκηνοθετεί ο Jason Reitman, μαζί με τον πατέρα του Ivan Reitman, ο οποίος σκηνοθέτησε την πρώτη ταινία Ghostbusters το 1984 να είναι και παραγωγός. Η ταινία Ghostbusters: Afterlife θα βγει στους κινηματογράφους το επόμενο καλοκαίρι.

Πέντε πράγματα που δεν γνωρίζετε για την Cadillac Ecto-1

Είχε τρομακτική εμφάνιση

Advertisement

Την εμφάνιση του οχήματος είχε επιμεληθεί ο Dan Aykroyd. Το Ecto-1 ήταν αρχικά πολύ πιο επιθετικό από ό, τι εμφανίστηκε στην ταινία. Ήταν αρχικά ζωγραφισμένο μαύρο με λευκά και μωβ φώτα strobe. Δυστυχώς, όταν οι σκηνοθέτες συνειδητοποίησαν ότι έπρεπε να κινηματογραφήσουν το όχημα τη νύχτα η κατάσταση άλλαξε μαζί με το χρώμα του αυτοκινήτου.

Αρχικά είχε τις υπερφυσικές δυνάμεις

Μαζί με την άγρια εμφάνιση, η αρχική ιδέα του Dan Aykroyd για το Ecto-1, ήταν να έχει και υπερφυσικές δυνάμεις. Αλλά  όπως η επιθετική εμφάνιση απορρίφθηκε.

Το αυτοκίνητο… έμεινε στο γύρισμα

Κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων του Ghostbusters II, το πρωτότυπο Ecto-1 ήταν σε τόσο κακή κατάσταση, που ακινητοποιήθηκε κατά τη διάρκεια της κινηματογράφησης στη μέση της γέφυρας του Μπρούκλιν. Επειδή η γέφυρα δεν έχει λωρίδες στάθμευσης, η NYPD (αστυνομία της Νέας Υόρκης) επέβαλε πρόστιμα στους παραγωγούς γιατί προκάλεσαν κυκλοφοριακή συμφόρηση.

Μόνο ένα αυτοκίνητο χρησιμοποιήθηκε στην πρώτη ταινία

Η παραγωγή αγόρασε αρχικά μία Cadillac limo μετασκευασμένη σε ασθενοφόρο από την Miller-Meteor (έτσι γινόταν συνήθως) για την ταινία και στη συνέχεια μία ακόμη για τα στατικά πλάνα και τις φωτογραφίες της ταινίας. Μόνο το πρώτο «έπαιξε» και στις δύο ταινίες ως την στιγμή που… έμεινε στη μέση της Γέφυρας του Μπρούκλιν κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων των Ghostbusters II. Σε αυτό το σημείο, χρησιμοποιήθηκε το δεύτερο ασθενοφόρο, (το Ecto-1a) για το υπόλοιπο της δεύτερης ταινίας.

Η ανακατασκευή του αυτοκινήτου έγινε από τους Funs

Η Universal αρχικά δεν έδινε το πρώτο Ecto-1 στους οπαδούς της ταινίας, παρόλο που ήταν σε κακή κατάσταση. Οι οπαδοί του φιλμ κατάφεραν να αγοράσουν το αγαπημένο Ecto-1 και να το επαναφέρουν σε σχεδόν τέλεια κατάσταση. Όπως μπορούμε να δούμε στην τρίτη ταινία.

 

Διαβάστε επίσης:

Τα πάντα για τη νέα Cadillac CT4

Η Cadillac CT5 αντικαθιστά τις ATS και CTS

Στους 1.000 ίππους η Cadillac CTS-V από την Hennessey Performance (+Video)