Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Η Cadillac CT5 αντικαθιστά τις ATS και CTS

Ελλάδα 1:41
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Η Cadillac CT5 αντικαθιστά τις ATS και CTS

ΝΕΑ

Η Cadillac CT5 αντικαθιστά τις ATS και CTS

ΝΕΑ

Η μείωση της ζήτησης αυτοκινήτων από τους πελάτες της, φαίνεται να οδήγησε τη Cadillac στην άμεση αντικατάσταση δύο από τα τετράθυρα μοντέλα της με ένα. Oh yes…

Advertisement
Advertisement

 

Δεδομένου ότι η ζήτηση crossover SUV αυξάνεται εις βάρος των καλών αυτοκινήτων σεντάν τριών όγκων, αποδεικνύει έμπρακτα πως δεν υπάρχει χώρος τόσο για την ATS όσο και για την CTS στη γκάμα της Cadillac. Η μάρκα της General Motors δημοσιοποίησε πρόσφατα το νέο μοντέλο της, τo CT5, το οποίο αναμένεται να τοποθετηθεί ουσιαστικά ανάμεσα τους και τελικά να αντικαταστήσει το συγκεκριμένο ζευγάρι.

Advertisement
Advertisement

Αυτή τη στιγμή δεν γνωρίζουμε περισσότερα γι ‘αυτό – το δελτίο τύπου ασχολείται προφανώς με πιο ρομαντικά πράγματα όπως είναι η αισθητική και τι αυτή αποπνέει. Δεν έχουμε ακόμα μια πλήρη εικόνα του εσωτερικού, εκτός από ένα κοντινό πλαϊνό πλάνο του επιλογέα του αυτόματου κιβωτίου ταχυτήτων αλλά και του περιστροφικού χειριστηρίου για το σύγχρονο infotainment.

Οι λεπτομέρειες θα εμφανιστούν όταν το αυτοκίνητο κάνει το ντεμπούτο του στο Auto Show της Νέας Υόρκης τον επόμενο μήνα, αλλά προς το παρόν, η Cadillac έχει τουλάχιστον αποκαλύψει ότι το αυτοκίνητο θα βασίζεται στην πλατφόρμα GM Alpha θα είναι πισωκίνητο ή τετρακίνητο και θα διατίθεται είτε με 4κύλινδρο υπερτροφοδοτούμενο βενζινοκινητήρα 2.0 λίτρων ή 3.0 λίτρων V6 twin-turbo. Δεν υπάρχουν στοιχεία για τους κινητήρες, αλλά οι συγκεκριμένες επιλογές στο τεράστιο CT6 αποδίδουν 235 και 402 PS, αντίστοιχα. Ας ελπίσουμε ότι η Cadillac θα τοποθετήσει τον 4,2 λίτρων V6 της CT6, διαθέσιμο είτε με 500 είτε με 550 ίππους, ανάλογα με το αν θα προτιμήσετε το V-Sport ή το ηπιότερο “βασικό” μοντέλο V8.

Κάθε μία από τις αρχικές προσφορές κινητήρων του CT5 θα συνδυάζεται με αυτόματο κιβώτιο 10 σχέσεων. Θα είναι διαθέσιμα δύο επίπεδα εξοπλισμού: Το Sport και το Luxury. Το CT5 θα κατασκευαστεί στο Μίτσιγκαν στο εργοστάσιο της GM Lansing Grand River, το οποίο μόλις έλαβε 211 εκατομμύρια δολάρια για την παραγωγή του αυτοκινήτου.

Advertisement