Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Γερμανός βελτιωτής αφαιρεί τον περιοριστή ταχύτητας των Volvo

Ελλάδα 3:31
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Γερμανός βελτιωτής αφαιρεί τον περιοριστή ταχύτητας των Volvo

ΝΕΑ

Γερμανός βελτιωτής αφαιρεί τον περιοριστή ταχύτητας των Volvo

ΝΕΑ

Για τους πελάτες της Volvo που δεν συμφωνούν με την απόφασή της να περιορίσει την τελική ταχύτητα όλων των μοντέλων της στα 180 χλμ./ώρα ένας γερμανός βελτιωτής παρουσίασε μια αναβάθμιση που παρακάμπτει τον ηλεκτρονικό περιοριστή ταχύτητας

Advertisement
Advertisement

Η απόφαση της Volvo για περιορισμό της τελικής ταχύτητας όλων των μοντέλων της στα 180 χλμ./ώρα συνδέεται φυσικά με την προσπάθεια της εταιρίας για βελτίωση της ασφάλειας. Ωστόσο αυτή η κίνηση είναι απολύτως φυσιολογικό να μην βρίσκει σύμφωνους και του πελάτες της εταιρίας που επιθυμούν να απολαμβάνουν όσα προσφέρουν τα μοντέλα της σουηδικής εταιρίας αλλά όχι και να υποχρεώνονται σε έναν τέτοιο περιορισμό.

Αυτό ακριβώς φαίνεται πως θέλει να εκμεταλλευτεί η γερμανική βελτιωτική εταιρία Heico Sportiv η οποία επεμβαίνοντας στο λογισμικό του ηλεκτρονικού περιοριστή ταχύτητας έχει την δυνατότητα να αυξήσει την τελική ταχύτητα σε όλα τα μοντέλα της γκάμας της Volvo. Σε πρώτη φάση η εταιρία εστιάζει περισσότερο στις πιο δυνατές εκδόσεις των σουηδικών μοντέλων προσφέροντας αύξηση της τελικής από 30 έως και 70 χλμ./ώρα.

volvo speed limiter

Advertisement
Advertisement

Ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι αυτό του S60 T8 Polestar το οποίο πριν τον περιορισμό της ταχύτητας από τη Volvo έφθανε τα 250 χλμ./ώρα. Η μονάδα e.motion που εγκαθιστά η Heico Sportiv δίνει λοιπόν την μεγαλύτερη αύξηση ταχύτητας που προσφέρεται μέχρι στιγμή επιτρέποντάς του να φθάνει και πάλι την παλιά τελική του ταχύτητα. Το κόστος για την αναβάθμιση δεν είναι πάντως μικρό καθώς ξεκινά από τα 1.100 για το Volvo V40 και φθάνει κοντά στα 1.550 ευρώ για τη σειρά 90. Η Heico προσφέρει εγγύηση 60 μηνών για τη μονάδα της όμως είναι πολύ πιθανό η τοποθέτησή της να επηρεάζει την εργοστασιακή εγγύηση που δίνει η Volvo.

volvo speed limiter

Διαβάστε επίσης

Advertisement

Έτοιμο για παραγωγή το Polestar Precept Concept

Η Volvo «κρύβει» τις εξατμίσεις

Advertisement

Το εντυπωσιακό Volvo P1800 της Cyan