Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Το Genesis Essentia θα περάσει στην παραγωγή

Ελλάδα 11:46
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το Genesis Essentia θα περάσει στην παραγωγή

ΝΕΑ

Το Genesis Essentia θα περάσει στην παραγωγή

ΝΕΑ

Το πρωτότυπο Genesis Essentia που παρουσιάστηκε στην έκθεση της Νέας Υόρκης θα παραχθεί τελικά σε περιορισμένα αντίτυπα, σύμφωνα με πηγές της Genesis Motor America.Του ΓΙΑΝΝΗ ΧΑΡΠΙΔΗ

Advertisement
Advertisement

Το πρωτότυπο Genesis Essentia είχε συγκεντρώσει πολλά θετικά σχόλια στο πλαίσιο της έκθεσης αυτοκινήτου στη Νέα Υόρκη και φαίνεται πως η αποδοχή του ώθησε την αμερικάνικη εταιρία να προχωρήσει στην παραγωγή του.

Η επιβεβαίωση ήρθε από τον πρόεδρο της Genesis Motor America, Erwin Raphael ο οποίος σε συνέντευξή του στο Motor Trend τόνισε πως η παραγωγή θα περιοριστεί σε λίγα μόνο αντίτυπα. Φυσικά κράτησε κλειστά τα χαρτιά του σε ότι αφορά τις λεπτομέρειες των προδιαγραφών του Essentia που αναμένεται να είναι το ακριβότερο Genesis που έχει κατασκευαστεί. Με δεδομένες προηγούμενες δηλώσεις που ανέφεραν πως χρησιμοποιεί υπάρχουσα τεχνολογία θεωρείται απόλυτα εφικτό το μοντέλο παραγωγής να είναι έτοιμο μέσα στην επόμενη διετία.

2018-genesis-essentia-concept-47654356harpi640_1

Advertisement
Advertisement

Ωστόσο δεν είναι σαφές κατά πόσο το τελικό μοντέλο θα πλησιάζει το εντυπωσιακό πρωτότυπο που είχε για παράδειγμα ανοιγόμενες προς τα επάνω πόρτες αλλά και αμάξωμα από ανθρακονήματα με διάφανο καπό. Επιπλέον το πρωτότυπο ήταν ηλεκτροκίνητο χωρίς πάντως να διευκρινίζεται η ισχύς του, με την Genesis να σημειώνει πάντως πως η επιτάχυνση 0-100 km/h έρχεται σε λιγότερο από 3’’.

2018-genesis-essentia-concept-47654356harpi640